Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

Ankara'da Konut Piyasasında Yüzde 12'lik Düşüş

Türkiye genelinde konut satışları yüzde 8 seviyelerinde düşerken, Ankara’da Ekim ayında konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 seviyelerinde azaldı.

EKONOMİ - 18-11-2023 09:52

TÜİK’in verilerini analiz eden gayrimenkul ekonomisi ve ileri düzeyde pazarlama alanında faaliyet gösteren gayrimenkul şirketi Gayrimenkul PR, Ankara’da geçtiğimiz 10 yılın en düşük satış oranının gerçekleştiğini belirterek şunları kaydetti; Ankara’da konut fiyatlarının ilanlar aracılığı suni olarak artırıldığını aylardan beri ifade etmiştik. Hükümetin kiralık konutlara getirdiği yüzde 25 kısıtlaması, konutu yatırım enstrümanı olmaktan çıkardı. Yüksek faiz oranları nedeniyle ihtiyacı olan kesimin konut sahibi olması neredeyse imkansız hale geldi. MB’nin sıkı para politikasının sonucu olarak mevduat faizinin cazibesi de eklenince konut satışlarında gerileme kaçınılmaz hale geldi.

Yetkililer, Ticaret Bakanlığı'nın ilan sitelerine getirdiği kısıtlamaların konut fiyatlarını daha da düşüreceğini dile getirirken, "Ankara’da satılık konut fiyatları düşeceğini ve kiralık konut fiyatlarında çok yüksek oranlarda artış öngörüyoruz. Önümüzdeki süreçte fiyatı doğru olan ve ilan siteleri dışında ileri düzeyde pazarlanan konutlar satılabilecek. Konutunu satmak ve ev almak isteyenlere önerimiz, ilanlara bakarak değil, konusunun uzmanlarından destek almalarında uzun vadede sonsuz faydalar görmekteyiz" ifadelerine yer verdi.

 

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>