Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

Bakan Bozdağ: CMK ücret tarifesi 1 Ocak'ta güncelleneceğini söyledi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı baroların CMK ücret tarifesi ile ilgili açıklama yapmalarına tepki göstererek, tarifenin 1 Ocak itibariyle güncelleneceğini belirtti ve 65 baronun olağan dışı bir durum varmış ya da tarife değiştirilmeyecekmiş gibi bildiri yayınlamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

GÜNCEL - 23-12-2022 15:56

Adalet Bakanı Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, CMK ücret tarifesinin her yıl 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek şekilde düzenlendiğini belirtti.

Yeni CMK ücret tarifesinin üzerinde çalışmaların sürdüğünü ve bu kapsamda 1 Ocak 2023’te yürürlüğe gireceğini vurgulayan Bakan Bozdağ,  ″CMK Ücret Tarifesi, ilgili yönetmeliğin 9. maddesine dikkati çekerek, ″Buna göre CMK Asgari Ücret Tarifesi, her yıl; Aralık ayında hazırlanır, Resmî Gazete’de yayınlanır ve Ocak ayının 1. günü de yürürlüğe girer. Bu süreç devam etmektedir. Yeni CMK Ücret Tarifesi, 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecektir” dedi.

Mevzuatın her yıl aynı şekilde düzenlendiğini ifade eden Bakan Bozdağ, bazı baroların olağan dışı bir durum varmış ya da tarife değişmeyecekmiş gibi bir algı ile ortak açıklama yapmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>