Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

Bakan Şimşek: Denetimlerde yapay zeka devrede

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışılıkla mücadelenin artarak devam edeceğini belirterek, denetimlerde yapay zekayı devreye aldıklarını açıkladı.

EKONOMİ - 27-08-2023 14:43

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadele çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kayıtdışılık sadece vergi kaybı olmadığını belirterek, esas sorunun, kayıtlı ekonomi aleyhinde oluşan haksız rekabetin yol açtığı tahribat olduğunu kaydetti.

TRT Haber'in paylaşımını alıntılayan Bakan Şimşek, "Hatalı KDV oranı uyguladığı tespit edilen 8 bin 531 mükellefi denetledik, 550 milyon lira kayıt dışı hasılat tespit ettik. Günübirlik kiralamalar konusunda kısa süre içinde 5 binden fazla adreste denetim yapıldı. Risk analiz ve denetim çalışmalarında yapay zekayı kullanıyoruz" dedi.

 

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>