Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

Birecik'te "E-Sınav" merkezi hizmete girdi

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda yapılacağı elektronik sınav (E-Sınav) merkezinin kurulumu yapılarak hizmete sunuldu.

EĞİTİM - 04-04-2022 01:57

"

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde kurulan E-Sınav Merkezinin faaliyete geçmesi ile birlikte sınavlar çevrimiçi olarak yapılmaya başlandı.

MEB'e bağlı ehliyet teori sınavları ve mesleki eğitime bağlı ustalık, çıraklık, kalfalık ve usta öğreticilik belgelerini almak için sınavlara girecek olan Birecikliler artık 100 km gitmeyip Birecik Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezinde açılan -e Sınav merkezinde teori sınavlarına girecekler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut: Birecik Kaymakamı Kadir Duman öncülüğünde ilçemizin eğitim kapasitesini geliştirmek ve Bireciklilerin hayatını kolaylaştırmak için bir dizi çalışma yapıyoruz. -e Sınav Merkezinin açılması da bu amaçla yapılmış olup 100.000'e yaklaşan nüfusuyla Doğu'da birçok ilden büyük olan Birecik'te ki vatandaşın bir sınav için 100 km Şanlıurfa'ya gidip gelmesi içimize sinmediği gerekli referansları sağlayarak bakanlığımıza başvuruda bulunduk.Bakanlığımız da bu ihtiyacı görüp ilçemizde -e sınav merkezi açılmasına ruhsat vermiştir . İlk aşamada ehliyet almak isteyenlerin teori sınavları, mesleki eğitim merkezi sınavları sonrasında ise açık öğretim sınavları yapılacaktır" dedi

Haberin Galerisi : Birecik'te "E-Sınav" merkezi hizmete girdi
Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>