Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

Çanakkale Seramiklerindeki At Figürleri, Kentin Kültür Mirası Olarak Sergileniyor

Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi’nde 04 Nisan-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında Çanakkale’nin Atları/ Mehmet Uzuner Koleksiyonu Seramik Sergisi açılıyor.

EKONOMİ - 29-03-2023 17:44

Ortak bir zenginliğin sembolü, geçmişin ve bugünün değerlerini bir araya getiren, sergileyen Çanakkale Seramik Müzesi, kültür ve sanatın yarattığı etkileşimin gücüne inanıyor, geçmişten geleceğe seramik sanatı adına etkileşim alanları yaratıyor.

Mehmet Uzuner Koleksiyonunda bulunan Çanakkale Seramiklerindeki geleneksel formda üreten ustaların ve modern yorumlayan sanatçıların eserleri ‘Çanakkale’nin Atları’ başlığıyla sergilenecek.

Çanakkale seramiklerinin oldukça kalabalık bir grubunu oluşturan hayvan heykeli şeklinde yapılan kaplardan biri olan at figürleri, kentsel hafızanın sürdürülebilirliğini, kentle özdeşleşmiş simgelerin korunmasını ve yaşatılmasını sağlamak amacıyla bir araya getirilerek ziyaretçilere sunuluyor.

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>