Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

CHP'li Orhan Sarıbal'dan ' Alan Başkanlığı' tepki gösterdi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti milletvekillerinin, Uludağ Alan Başkanlığının kurulmasıyla ilgili kanun teklifine tepki gösterdi.

SİYASET - 05-12-2022 18:27

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, teklifte 11 AK Parti milletvekilinin imzasının bulunduğunu belirterek, ″Bu tasarı Uludağ'ı yandaşlara, bir grup turizmciye peşkeş çekme, Uludağ'ın doğal, tarihsel, kültürel alanlarını ticarete ve ranta konu etme yasa tasarısıdır. O yüzden AK Parti milletvekili arkadaşlarımı duyarlılığa çağırıyorum.″ diye konuştu.

Uludağ'ın sadece Bursa'daki 3,5 milyon insanın değil 84-90 milyon nüfuslu Türkiye'nin ve dünyanın en önemli alanlarından biri olduğunu belirten Orhan Sarıbal, bu bölgenin kendine ait flora ve faunasının bulunduğunu kaydetti. Uludağ'ın yönetiminde yetki karmaşası olduğu gerekçesiyle böyle bir kanun teklifi hazırlandığının söylendiğini, ancak bunun doğru olmadığını savunan Sarıbal, ″Onların Uludağ Alan Başkanlığı dediği iş 'Uludağ Talan Başkanlığı' olarak hayata geçecek″ değerlendirmesinde bulundu

CHP'li Sarıbal, teklifin geri çekilmesini istedi.

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>