Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

CHP'li Vekil Gürer: "Yanlış Tarım Politikaları Nedeniyle Türkiye'de Soğan Krizi Yaşanıyor"

CHP’li Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugünkü soğan fiyatlarının, AK Parti iktidarlarının tarım politikalarının somut göstergesi olduğunu dile getirdi.

SİYASET - 29-03-2023 17:29

Patates, soğan, bakliyat gibi ürünlerin toplumun geniş kesimleri tarafından tüketildiğini belirten Gürer, ″Soğan üretiminde dünyada ilk sıralarda yer alan Türkiye, uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle sıkıntılı bir sürece girdi.″ dedi.

Marketten kilosunu 23 liraya aldığını söylediği soğanları gösteren Gürer, bu fiyatın çiftçiye de bir faydasının olmadığını ifade etti.

Gürer, ″Burada yaşanan sorun, soğan ile ilgili zincir halkasının kopmasından kaynaklanıyor. Plansızlık ve öngörüsüzlük var. Eğer hava müsait olursa erkenci soğanın sökümü gerçekleşecek ama o da piyasaya düşük fiyatla girmeyecek. Bayrama kadar bu fiyat devam edecek gibi görülüyor. Üretim bir yıl fazla, bir yıl az oluyor. Planlama yapılmalı. Ancak bugüne kadar bu yönde düzenleme olmadı″ değerlendirmesinde bulundu.

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>