Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

Çin'de Süt Tüketimini Artırmaya Yönelik Yeni Girişimler

Uzak Doğu’da süt ve süt ürünlerine yönelik ihracat çalışmalarına devam veren Teksüt, Çin’in Şanghay şehrinde düzenlenen SIAL China fuarına katılmaya hazırlanıyor.

EKONOMİ - 13-05-2024 10:30

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen Türkiye’den Çin’e UHT süt ihracat etmek için gerekli olan ihracat belgesine sahip olmanın önemli bir avantaj sağladığını belirtti.

2021 yılından itibaren Çin’e düzenli olarak ihracat yaptıklarının altını çizen Özmen pazarlama ve satış çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini paylaştı. Mert Özmen 43 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi.

Sütten sonra peynir kategorisini de geliştirmek istediklerini kaydeden Mert Özmen, 28 Mayıs’ta SIAL China Fuarı’na katılacaklarını ve Çin’de iş birliklerini geliştireceklerini belirterek, “Son üç yıldır ürünlerimizi Çin pazarına düzenli olarak gönderiyoruz. İhracat oranımız her geçen yıl artıyor. Mozarella ve sürülebilir peynir ürünlerinde ilerleme kaydettik.  Çin büyük bir hacme sahip zengin bir pazar. Peynir tüketiminin günden güne geliştiği bu coğrafyada Anadolu lezzetlerini daha çok tercih edilir duruma getirmek, ihracat payımızı artırmak istiyoruz. Hedefimiz peynir ile başladığımız yolculuğa süt ve diğer ürünlerimizi de eklemek. Peynir kategorisinde payımızı artırmak, ihracat ettiğimiz ürünlere UHT sütü de katmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>