Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

DEPREM OLACAKMI.? Prof. Dr. Naci Görür: Elazığ'da büyük depremler

Elazığ'ın Palu ilçesinde peş peşe meydana gelen 4,8 , 4,7, 4,6, 4,5 ve 4,4 büyüklüğündeki depremlerle ilgili Jeolog Prof. Dr. Naci Görür açıklama yaptı.

SON DAKİKA - 20-02-2023 18:40

 Elazığ'da büyük depremleri beklemediğini söyleyen Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Elazığ Palu'daki depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

″Palu civarında 4’lük depremler oluyor″ diyen Prof. Dr. Naci Görür, ″Son büyük Kahramanmaraş depremleri sonucu olasılıkla Malatya (M), Ovacık (O) ,Nazimiye-Karakoçan (N-K) ve ilişkli faylar yüklendi. Bu faylarda irili ufaklı depremler beklenebilir. Bu depremler Elazığ’ın depremleri olamaz″ dedi. 

Görür, yorumuna ilişkin paylaşımında, ″Doğu Anadolu Fayı (DAF) Sivrice-Malatya arasında kırıldığı için, bu fayın üzerinde Elazığ’ın doğusunda da daha önce Bingöl 1971 ve 2003, Palu 1977, Sivrice 2020 , vb depremleri olduğu için ben artık  Elazığ’da büyük depremler beklemiyorum. Elazığ bundan sonra komşunun depremlerini hisseder″ ifadelerini kullandı.

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>