Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

Diyarbakır'da Üç Bin Yıllık Takılar Sergilenecek

Mezopotomya Altın Fuarı, Diyarbakır’da bulunan Zerzevan Kalesi'nden çıkarılan 3 bin yıllık tarihi takılarında yer alacağı özel bir defile ile bin 65 yıllık süreci bulan On Gözlü Köprü'de özel defile ile start alıyor.

EKONOMİ - 30-10-2023 10:19

Diyarbakır’ın tarihi miraslarından olan On Gözlü Köprü'de Zerzevan Kalesi'nden çıkarılan 3 bin yıllık mücevher takıların sergileneceği defile de her bir takının güncel değerinin 10 milyon dolar ve üstü fiyatlar ile değerde olması, fuarın ana taşıma sponsoru Loomis firmasının özel güvenlik önlemleri ile defile alanına getirilmesi ile gerçekleşecek.

Son yılların en büyük organizasyonlarından birine imza atan Start fuarcılık ve Diko,  bu projeyi gerçekleştirmede uzun süren bir diplomasi ve planlama sürecini beraber gerçekleştirerek. Türkiye sınırları içerisinde gerçekleşecek olan en pahalı ve özel defileyi Diyarbakır’da planlamak istediklerini ve bunu da gerçekleştirmekten mutlu olduklarını belirttiler.

Zerzevan Kalesi'nden çıkarılan takılar özel bir güvenlik ağı ile tarihi on gözlü köprüye getirilerek defile sonrası fuarın ikinci günü Mezopotomya Altın Fuarında sergilenmek üzere fuara götürülecek ve 3 gün boyunca fuar da ziyaretçilere yine özel güvenlik prosedüründe sergilenecek.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen fuara bölge esnafının haricinde Irak, İran, İstanbul, İzmir ve diğer illerinden büyük ilgi ve katılım olacak. Fuarın resmi açılışı Diyarbakır Valisi tarafından fuar alanında yapılacak.

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>