Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

EBRD, Türkiye'de deprem bölgesine yatırım yapacak

EBRD, 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin etkisini gidermek için önümüzdeki 2 yılda Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi'ne 1,5 milyar Euro'ya varan yatırım yapmayı planladıklarını duyurdu.

EKONOMİ - 09-03-2023 10:47

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye'de deprem bölgesine 1,5 milyar Euro'ya kadar yatırım yapacağını açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada yatırım kapsamında, etkilenen şehirlerde beşeri sermayeyi, geçim kaynaklarını ve işleri korumak için bölge ekonomisinin toparlanmasını, yeniden inşasını ve yeniden bütünleşmesinin destekleneceği duyuruldu. Yatırımlarda altapı projelerinin ve KOBİ'lerin desteklenmesi planlandı.

Banka tarafından yapılan açıklamada depremden doğrudan etkilenen kişi ve işletmelere kullandırılması amacıyla yerel bankalara 600 milyon euro'luk kredi imkanı sağlanacağı belirtildi.

 

 

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>