Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

EDİRNE BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ

Edirne Belediyesi, kadın, çocuk ve gençlere yönelik verdiği eğitimlere devam ediyor. Son olarak, Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü görev yapan eğitmenler tarafından, 1.Murat Anadolu Lisesi öğrencilerine İklim Değişikliği, Atıkları Geri Kazanalım ve Sıfır Atık Bilgilendirme eğitimi verildi.

EĞİTİM - 14-04-2023 15:49

Eğitime katılan öğrenciler israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirerek, atık oluşumunun engellenmesi konusunda bilgilendi. 

Eğitimde konuyla ilgili sunumlar yapılırken, eğitim sonunda öğrenciler eğitmenlerin yaptığı deneyler sayesinde, deneyimleyerek ve gözlemleyerek öğrenimlerini pekiştirdi. 

Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında bitkisel atık yağların, elektronik atıkların, ambalaj, plastik, cam atıkların ve atık pillerin kaynağında ayrı ayrı toplanması, iklim değişikliğini günlük hayatımızda bazı alışkanlıkları değiştirerek iklim değişikliğinin önlenmesi gibi konulara değinildiği eğitimde, gençlerde çevre bilincini oluşturması hedeflendi. 
Eğitimin sonunda, okula ambalaj atığı kutusu, kâğıt/karton, elektronik atık ve atık pil kutuları bırakılarak, öğrencilerin geri dönüşüme katkı yapmaları istendi.

 

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>