Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

Kırklareli'nin aylık ve yıllık ihracatı arttı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, 2023 yılı Temmuz ayında Kırklareli'nden yapılan ihracatın yıllık yüzde 83,81 artış gösterdiğini açıkladı.

EKONOMİ - 03-08-2023 16:11

- Kırklareli merkezli firmaların 2023 Temmuz ayında 17,5 milyon doları aşan ihracat rakamına ulaştığını kaydeden KTSO Başkanı Soner Ilık, 2023 yılı Temmuz ayında Kırklareli'den yapılan ihracatın bir önceki aya göre yüzde 6,42 artış gösterdiğini söyledi.

İhracatın 2022 yılının Temmuz ayına göre ise de yüzde 83,81 artış gösterdiğini ifade eden Soner Ilık, "2023 yılının ilk 7 ayında Kırklareli’nden yapılan ihracat rakamı toplamı 118 milyon 836 bin dolara yükselerek, 2022 yılının ilk 7 ayına kıyasla yüzde 18,01’lik bir artış gösterdi. 2023 yılı Temmuz ayında Kırklareli’nden ihraç edilen ürünler olarak; Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri, Tekstil ve Hammaddeleri,Hazır Giyim ve Konfeksiyon, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri ile Demir ve Demirdışı metaller ön sıraya çıktı. Kırklareli’den 2023 yılı Temmuz ayında ihracat yapılan ülkeler arasında ise; Almanya,Kenya, Bulgaristan, İtalya, Angola, Gana, Endonezya ve Romanya gibi ülkeler ilk sırada yer aldı” dedi.

 

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>