Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

Koyunlara el koyan (TİGEM), şimdi de arazinin sınırlarına duvar örülüyor.

“Otlatma yasağı” olduğu gerekçesiyle vatandaşların hayvanlarını alıkoyarak cezalar kesen  , arazisiyle çevre mahalleler arasında duvar örmeye başladı.  

ŞANLIURFA - 26-06-2021 01:52

"

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazisi etrafındaki mahallelere uygulanan hayvan otlatma yasağı 4 Aralık 2020 tarihinden bu yana devam ediyor.

TİGEM, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bölgeye yaptığı ziyaret sonrası, jandarma eşliğinde vatandaşların koyunlarına "Ekili arazide otlatma" gerekçesiyle el koyarken, şimdi de arazinin sınırlarına duvar örülüyor.

TİGEM arazileri ile çevresinde bulunan mahalleleri ayıran İbrahimiye (Circip) Deresi kenarındaki Karataş Mahallesi mevkiinde duvar yapımı sürüyor. Duvarın 1 milyon 634 bin dekarlık toplam arazi boyuncamı sürecek, yoksa bir kısmıyla mı sınırlı kalacağı konusunda ise bilgiye ulaşılamadı.

Koyun sahipleri ve  TİGEM arasındaki bu husumet ne zaman bitecek..?

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>