Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

Mardin'e yeni kadın konuk evi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, çalışmaları başlayan kadın konuk evi projesinde incelemelerde bulundu.

GÜNCEL - 12-01-2023 14:32


Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, şiddete maruz kalan kadınlara sahip çıkmak ve onları korumak amacıyla merkez Artuklu ilçesinde Kadın Konuk Evi Projesi’ni hayata geçirmek için tamamladığı projenin çalışmalarına başladı. Proje kapsamında; fiziksel, duygusal ve ekonomik şiddete uğrayan kadınların psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümlenmesi sırasında varsa çocuklarıyla birlikte ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geçici bir süre barınabilecekleri yatılı sosyal hizmeti alabilecek.

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Kadın Konuk Evi Projesinin çalışmalarını inceleyerek çalışmanın son durumu hakkında bilgi aldı.

770 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek proje, 590 metrekare oturma alanına sahip. Zemin artı 2 katlı olarak tasarlanan projenin içerisinde yönetici odaları, dinlenme odası, güvenlik, çocuk oyun alanları, etkinlik odası, yemekhane, mutfak, bireysel görüşme odası, revir, spor alanı ve toplantı salonu olmak üzere 30 kadına aynı anda hizmet verecek proje, toplam 5 bin metrekare alana sahip.   

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>