Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

PKK'lı terörist Duran Kalkan'ın fotoğrafçısı Adana'da yakalandı!

Terör örgütü PKK´nın kurucularından ve sözde yönetim kadrosundan olan Duran Kalkan´ın fotoğrafçısı, telsizcisi ve `medya sorumlusu´ olduğu öne sürülen İbrahim K. (30),Adana´da düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

asayis-guvenlik - 07-11-2020 18:04

"

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK´nın 5 kurucusundan biri olan, İçişleri Bakanlığı'nca terörden arananlar listesinde 'Kırmızı' kategoride yer alan 10 milyon lira ödüllü terörist Duran Kalkan´ın fotoğrafçısı, telsizcisi ve `medya sorumlusu´ olduğu iddiasıyla bir aydır güvenlik güçlerince aranan İbrahim K.´nın Adana´ya geldiğini tespit etti. 

 İbrahim K.´nın, 2016 yılında Kuzey Irak´a giderek bir yıl örgütün kampında kaldığı, burada terörist Duran Kalkan´ın yanı sıra diğer sözde üst düzey yöneticilerin de fotoğraflarını çektiği, ayrıca örgüt bünyesindeki teröristlerin eğitim ve çatışma anlarını fotoğraf ve video çekerek terör örgütüne yakın olan medya kuruluşlarına servis ettiği öğrenildi.

  Yapılan teknik takip sonucu yeri belirlenen İbrahim K., TEM ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan İbrahim K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

 

   

 

 

 
Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>