Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

Sanatçı Ahmet Şafak'tan 100. yıl marşı

Ünlü sanatçı Ahmet Şafak, tarihe not düşmek adına “Nice Yüzyıllara Türkiye Cumhuriyetim” isimli bir marş yaptı.

MAGAZİN - 26-10-2023 14:07

Ünlü sanatçı Ahmet Şafak, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümünde tarihe not düşmen adına “Nice Yüzyıllara Türkiye Cumhuriyetim” isimli bir marş yaptı.

Marşı canlı olarak ilk defa Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı coşkusunda söylemeye hazırlanan Sanatçı Ahmet Şafak, bu özel yılda böyle bir eseri müzikseverlere sunmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Marş yapmak için marş yapılmaz. Marş, tarihe not düşmektir. Çalakalem sözlerle, klişe deyimlerle Cumhuriyetimizin 100. yılı anlatılamaz. Cumhuriyet Marşları özenli bir dil ister, Cumhuriyetimizin 10. Yıl Marşı gibi. Elbette herkes bir Faruk Nafiz Çamlıbel, Behçet Kemal Çağlar olamaz ama ilkokul çocuklarına verseniz daha anlamlı mısralar yazacağı marşlarla ortaya çıkmak da doğru mudur? Cumhuriyet öncelikle bilinç iklimidir, bu yolda ortaya konan eserlerde de bilincin ışığı görülmelidir. Cumhuriyetin bize kazandırdığı önemli bilinç alanlarından biri de tarih bilincidir. Elbette marş metinlerinde bu bilinç hissedilmelidir. 100. yılına ulaşmanın gururu ve idrakiyle derim ki; Cumhuriyetimiz, mazinin derinliklerini de kapsayan bugünden yarına özgüvenle yürüyen bir gelecektir” dedi.

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>