Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı DEM Parti'den İstifa Etti

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde seçilmiş olan Belediye Başkanı Mehmet Begit, DEM Parti'den istifa ederek bağımsız belediye başkanı oldu. Begit, partisinden istifasını, "Seçimden sonraki süreç içerisinde özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir." diyerek açıkladı.

ASAYİŞ GÜVENLİK - 29-04-2024 21:13

Bağlığa yapılan açıklamada, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde DEM Partiden Birecik Belediye Başkanı seçilen Mehmet Begit'in, partisinden istifa ettiği bildirildi. Begit'in, DEM Parti'nin yerel ve genel merkez yönetimiyle yaşadığı uyuşmazlık nedeniyle istifa ettiği belirtildi. Bu gelişme sonrasında, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in, şimdilik bağımsız olarak görev yapacağı öğrenildi.

Begit, DEM Parti'nin bazı üyeleri ile yaşadığı fikir ayrılıkları üzerine istifa kararı aldığını vurguladı. Ayrıca, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Atatürk'e yapılan hakaretlerin de kabul edilemez olduğunu ifade etti.

"BAYRAĞIMIZA MÜDAHALEYİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Begit, şu ifadeleri kullandı: "Seçimden sonraki süreç içerisinde özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrıca seçimden sonraki süreç içerisinde dışarıdan yönetme hususunda baskılar oluşmaya başladı. Ben ilçemiz Birecik halkı ile yönetmeye talibim. Birecik ilçesini sadece Birecik halkı yönetir."

Mehmet Begit'in DEM Parti'den istifası, Birecik ilçesinde siyasi dengeleri değiştirecek gibi görünüyor. Bu gelişmelerin yerel siyaset üzerindeki etkisi ilerleyen günlerde daha net bir şekilde görülecek.

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>