Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya Gündemi

Anadolu Haberler

Türkiye ve dünya gündemini takip etmek isteyenler için en doğru haber kaynağı. Ekonomi, siyaset, spor, teknoloji, magazin, sağlık, eğitim ve yerel haberler de dahil olmak üzere her alanda güncel ve doğru haberleri sunuyoruz. Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Halfeti, Haliliye, Siverek gibi Güneydoğu Anadolu'nun önemli illerindeki son dakika gündem haberlerini de öncelikli olarak takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Sitenin zengin içeriği sayesinde olaylarla ilgili tüm video, fotoğraf ve görselleri de takip edebilirsiniz.

Gündemden uzak kalmamak ve son dakika haberleri takip etmek için Anadoluhaberler.com'u ziyaret edin.

Ticaret Bakanlığı, E-sipariş İptallerini Dikkatle İzlemeye Başladı

Ticaret Bakanlığı, e-ticaretteki sipariş iptalleri ile ilgili vatandaşların mağduriyetlerini önlemek için sektörü uyardı.

EKONOMİ - 16-06-2023 10:52

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde geleneksel ve sosyal medyada yer alan haberler ile Ticaret Bakanlığı'na yapılan başvurularda yaşanan kur ve fiyat artışları dolayısıyla şikayetlerin arttığına dikkati çekildi. Söz konusu siparişlerin gerekçesiz olarak iptal edildiğine yönelik şikayetlerde artış olması üzerine bakanlık tarafından gerekli inceleme ve denetimlerin başlatıldığı duyuruldu.

2022 yılında 75 firma nezdinde yapılan inceleme ve denetim gerçekleştirildiğine dikkati çeken Bakanlık, açıklamada, 46 firmaya toplamda 41 milyon 280 bin 556 lira idari para cezası uygulandığı, 2023 yılının ilk 5 ayında 6 firmaya toplamda 9 milyon 252 bin 704 lira idari para cezası uygulandığı, ayrıca 6 firma içinde inceleme ve denetim başlatıldığını kaydetti.

Günün Diğer Haberleri
Anadolu Haberler - <amp-analytics type="googleanalytics" id="analytics1"> <script type="application/json"> { "vars": { "account": "UA-40143581-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } </script> </amp-analytics> </body> </html>