Anadolu Vakfı, Öğretmenlerle Çevrim İçi Olarak Buluştu

Anadolu Vakfı’nın “Değerli Öğretmenim Programı” eğitimcilerle, öğretmenlerin depremin psikolojik etkileri ile başa çıkabilmelerini sağlamayı hedefleyen “Duygusal Dayanıklılık ve Bilinçli Farkındalık” eğitiminde buluştu.

EĞİTİM - 25-03-2023 13:04 225 kez okundu.

Anadolu Vakfı, Öğretmenlerle Çevrim İçi Olarak Buluştu

 Anadolu Vakfı’nın, güçlü eğitmen kadrosu ile hem öğretmenlerin hem de gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedeflediği Değerli Öğretmenim Programı kapsamında eğitimcilere, “Duygusal Dayanıklılık ve Bilinçli Farkındalık” eğitimi verildi. Türkiye’deki tüm eğitimcilere katılım imkanı sunulan çevrim içi eğitim ve seminer programı kapsamında, 21 Mart Salı günü düzenlenen eğitimde Anadolu Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlerle çevrim içi olarak bir araya geldi.

Deprem ile başa çıkabilme temasına odaklanan “Duygusal Dayanıklılık ve Bilinçli Farkındalık” eğitimi ile kişilerin yaşamın her ânında, kendi duygu, değer ve inançlarının farkında olarak, kendilerini bütünsel bir şekilde kabul edip iç motivasyonlarını sağlayabilmeleri konusunda destek vermek amaçlandı. Eğitim ile kişilerin hayata karşı seçtikleri tutum ve davranışlarında olumlu düşünebilmelerini sağlamak için farkındalıklarını arttırmak hedeflendi.  

Anadolu Vakfı, depremin ilk günlerinden bu yana,  depremzedelerin ihtiyacı olan malzemeler ile Anadolu Grubu’nun tüm şirketlerinden gönüllü çalışanların bağışlarını, yetkili kuruluşlar aracılığı ile deprem bölgelerine ulaştırdı. Projeleriyle depremden etkilenen paydaşlarının maddi ve manevi ihtiyaçlarına odaklanan Vakıf, depremden etkilenen 100’den fazla bursiyerine ek burs ödemesi yaparak destekte bulundu. Depremzede ve depremden etkilenen bursiyerleri için “Deprem Psikolojisi Etkinliği” düzenleyen Vakıf, ayrıca bursiyerlerine ücretsiz psikolojik destek hattı da sunuyor. Bununla beraber Anadolu Vakfı, üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesiyle bursiyerlerin ihtiyacı doğrultusunda bilgisayar kampanyası başlattı. Bu kapsamda toplanan bağışlar ile bursiyerler için bilgisayar alımı yapılacak.  

 

Anadolu Vakfı has organized an online training and seminar program as part of its Valuable Teacher Program, which aims to contribute to the future of both teachers and young people with its strong team of trainers. The program, which offers participation opportunities to all educators in Turkey, provided "Emotional Resilience and Mindful Awareness" training on Tuesday, March 21st. Anadolu Vakfı met with teachers from all over Turkey online during the training.

The "Emotional Resilience and Mindful Awareness" training focused on coping with earthquakes, aiming to provide support for individuals to accept themselves holistically by being aware of their own emotions, values, and beliefs, and to provide an internal motivation for themselves at all times. The aim of the training was to increase individuals' awareness to enable them to think positively in their attitudes and behaviors towards life.

Since the first days of the earthquake, Anadolu Vakfı has delivered the materials needed by earthquake victims and the donations of volunteers from all of Anadolu Group's companies to the earthquake regions through authorized organizations. Focusing on the material and spiritual needs of its stakeholders affected by the earthquake through its projects, the Foundation provided additional scholarship payments to more than 100 scholarship recipients affected by the earthquake. The Foundation organized a "Earthquake Psychology Event" for earthquake victims and affected scholarship recipients and also provides a free psychological support hotline for scholarship recipients. In addition, Anadolu Vakfı launched a computer campaign for scholarship recipients in line with their needs due to the transition to distance education at universities. With the donations collected, computers will be purchased for scholarship recipients.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Eğitim Yılı Başlangıcı: Okullar Yeniden Açıldı

Eğitim Yılı Başlangıcı: Okullar Yeniden Açıldı

15-04-2024 - EĞİTİM

Merkezi Sınav Başvuruları ve Detayları

Merkezi Sınav Başvuruları ve Detayları

02-04-2024 - EĞİTİM