Depremde Evi Yıkılan Aile, Şiirle Duygularını İfade Etti

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki deprem sonrası evleri yıkılan insanlarla dayanışmak amacıyla düzenlenen ziyarette oyuncu Wilma Elles, Halk ozanı Abdurrahman Delen ve Paydaş ol Dernek Başkanı Dilek Çakır, depremzedelerle iftar yaptı.

GÜNCEL - 25-03-2023 13:15 278 kez okundu.

Depremde Evi Yıkılan Aile, Şiirle Duygularını İfade Etti


Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki deprem sonrası evleri yıkılan insanlarla dayanışmak amacıyla düzenlenen ziyarette oyuncu Wilma Elles, Halk ozanı Abdurrahman Delen ve Paydaş ol Dernek Başkanı Dilek Çakır, depremzedelerle iftar yaptı. Ardından iş adamlarının katkılarıyla dağıtılan yardımları halka ulaştıran ekip, çocuklarla da bir araya gelerek voleybol oynadı ve oyuncak dağıttı.

Duygusal anların yaşandığı ziyarette, depremde evi yıkılan bir aile, yazdığı 2 sayfalık Afşin şiirini okuyarak duygularını ifade etti. Ardından Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile bir araya gelen ekip, çalışmaları ve anlatılan hikâyeler nedeniyle çok duygulandı.

Paydaş ol Dernek Başkanı Dilek Çakır, özellikle gençler için moral veren aktivitelerin bu zor zamanlarda çok önemli olduğunu vurgulayarak, STK’ların deprem bölgelerine giderek çocuklar ve gençler için aktivite sayısının arttırılmasını arzu ettiğini dile getirdi. Kardeşlik duygusu içerisinde yaşanan acıların, yeni neslin daha da güçlenerek büyümesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

The article reports on a visit made by a group of people, including actress Wilma Elles, folk singer Abdurrahman Delen, and the head of the Paydaş ol Dernek organization Dilek Çakır, to the town of Afşin in Kahramanmaraş province in Turkey. The purpose of the visit was to show solidarity with the people whose homes were destroyed in a recent earthquake. The group shared an iftar meal with the earthquake victims, distributed aid contributed by businesspeople, played volleyball with children, and distributed toys. During the emotional visit, a family who had lost their home in the earthquake read a two-page poem expressing their feelings. The group later met with the mayor of Afşin, who was moved by their efforts and the stories they had heard. Dilek Çakır emphasized the importance of activities that provide moral support to young people during difficult times, and called for an increase in the number of such activities organized by non-governmental organizations in disaster areas. She also expressed her belief that experiencing hardship together can strengthen the sense of community and contribute to the growth of the next generation.

Salih Darıcı

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Muğla İtfaiyesi, Bayram Süresince 134 Olaya Hızlı Müdahale Etti

Muğla İtfaiyesi, Bayram Süresince 134 Olaya Hızlı Müdahale Etti

15-04-2024 - GÜNCEL

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İlaçlama Çalışmalarına Odaklandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İlaçlama Çalışmalarına Odaklandı

15-04-2024 - GÜNCEL