İstanbul'da "En Güzel İsimler: Esmaü'l Hüsna" sergisi ile tanışın

İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “En Güzel İsimler: Esmaü’l Hüsna” Sergisi Esmaü’l Hüsna’yı oluşturan Yüce Allah’ın 99 adının ebru, seramik ve el nakışı sanatlarıyla yazılarak tamamlandı. Sergi, İstanbul Lale Vakfı’nda 24 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek.

KÜLTÜR - SANAT - 25-03-2023 13:02 176 kez okundu.

İstanbul'da

 İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından “Güzeli Güzel ile Anlatmak” üzere hazırlanan; “En Güzel İsimler: Esmaü’l Hüsna” Sergisi İstanbul Lale Vakfı’nın ardından yurt içi ve yurt dışında sergilenmeye devam edilecek.

Sergide Allah’ın 99 ismi geleneksel ebru, nakış ve seramik sanatları ile gözler önüne seriliyor. Enstitü öğretmeni Hattat Ömer Faruk Özoğul'un kalemiyle başlayan çalışmalar, atölyelerdeki öğretmen ve ustalar tarafından tamamlandı; Allah'ın isimleri suya, kumaşa ve toprağa özenle işlendi.

Sergide, Enstitü’de üretilen, özellikle lale desenli tekstil, seramik, el nakışı ürünler de yer alıyor. Müzede, sergi süresince İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından lale motifli nakış, tahta boyama ve seramik workshopları da düzenlenecek.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kocatürk: Sesli Tiyatro, Hayal Gücünün Sınırlarını Zorluyor

Kocatürk: Sesli Tiyatro, Hayal Gücünün Sınırlarını Zorluyor

26-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Keşan'da 100 Yılın Hikayesi: Büyük İlgiyle Karşılanan Oyun

Keşan'da 100 Yılın Hikayesi: Büyük İlgiyle Karşılanan Oyun

22-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT