Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
20 NİSAN Cumartesi 04:36

1 Milyon Kitap Projesi ile Çocuklara Kitap Hediye Ediyor

Bolu Rotary Kulübü, kurulduğu 1982 yılından itibaren gerçekleştirdiği proje ve etkinliklerini, Rotary’nin 7 odak alanında, bulunduğu bölgede düzenli bir şekilde yerine getirmektedir.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-04-2023 16:48
1 Milyon Kitap Projesi ile Çocuklara Kitap Hediye Ediyor

- Kulüp, Prof. Dr. Selçuk Şirin önderliğinde başlatılan “1milyon kitap” projesine kitap bağışı yaparak, evinde kitap olmayan 1 milyon çocuğa ilk kitap setinin hediye edilmesine katkıda bulunmuştur.

Türkiye’de her yıl 1 milyonun üzerinde çocuk dünyaya geldiğini belirten Kulüp Başkanı Aydın Biçer şu açıklamalarda bulundu:

“Araştırmalara göre ülkemizde doğan çocukların sadece 300 bin kadarının evinde kitap bulunuyor. Yani dünyaya gelen çocukların çok büyük bir kısmı, kitap olmayan bir evde gözlerini açıyor. Bizler de Kulüp olarak Prof. Dr. Selçuk Şirin’in bir hayaline ortak olarak “1 Milyon Kitap Projesi” kapsamında, tüm çocukların kitaplarla buluşmasını amaçladık. Dönem temamız olan “Rotary ile hayal edelim” ile tam olarak örtüşen bu sosyal girişim projesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadık. Umarız ki daha çok çocuğun kitaplarla buluştuğu bir gelecek hayallerimiz gerçek olur.”

 

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR