Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
19 NİSAN Cuma 20:39

Google SEO anadoluhaberler

Websitesi sahiplerinin en çok istediği şeylerden biri de trafiklerinin artmasıdır. Bu nedenle anahtar kelimelerinde google üst sıralara çıkma başarısı göstermek zorunda kalabilirler. Anahtar kelimenizde Google aramalarda üst sıralarda çıkmak elbette hem gurur verici, hem de kazançlı bir durumdur ancak google da üst sıralara çıkmak için website açmaktan öte, çok ciddi bir şekilde emek ve zaman harcamak gerekmektedir.

Yazı İçeriği

Google İlk Sıra Yöntemleri

 

Google da üst sıralara çıkma yöntemleri araştırması yaptığınızda hemen hemen birçok sitede belirli bilgilere ulaşabilirsiniz.Bu yöntemlerin en önemlilerinden bazıları;

 

  • Site hızının çok iyi olması
  • Kaliteli içerik üretilmesi
  • Kaliteli backlink elde edinilmesi

 

olarak sayılabilir. Ancak bu maddelerin sayısı artırılabileceği gibi, maddeler de kendi içlerinde onlarca maddeye bölünebilir.

Googlede birinci sayfa sonuçları arasında yer almak istiyorsanız, organik, garantili ve profesyonel Adwoox SEO Hizmetleri ile tanışmanızın zamanı gelmiş demektir.

 

 

Google’da bir kullanıcı arama yaptığında Google, aramasına en yakın sonuçları kullanıcıya sunar. Böylece Google arama motoru kullanıcılarının isteklerine en uygun siteleri bulabilmelerini sağlar. Fakat bazen alakasız içeriklerin dahi kaliteli içerikleri geçerek üst sıralara yerleştiğini gördüğümüz oluyor. Peki bu siteler, bunu nasıl başarıyor?

 

 

Google’da üst sıralara çıkmak, her site için büyük bir başarıdır. Öyle ki aramalarda ne kadar üstlerde yer alırsanız o kadar fazla ziyaretçi edinirsiniz. İnsanlar, arama yaptıklarında çıkan sonuçların genellikle 1. Sayfasına bakarlar. Yani 1. Sayfada yer almanız demek, Google ziyaretçileri için potansiyel bir liman olmanız anlamına gelir. Aynı zamanda sıranız yükseldikçe de ziyaretçilerin dikkatini çekmek konusunda daha başarılı olursunuz.

 

 

Google, tamamen adil bir arama sistemi sunabilmek adına çeşitli arama robotları ile çalışır. Bu robotlar web siteleri ziyaret ederek içerik hakkında bilgi toplar. Her bir sayfa için bir analiz raporu çıkartılır. İçerikler ne anlatmak istiyor, hangi ziyaretçi kitlesini ilgilendiriyor, hangi sorguya cevap olabilecek nitelikte gibi sorulara yanıt ararlar.

 

 

Yapay zeka söz konusu olduğu için bir yazıyı okuyup anlaması mümkün değildir. Bunun yerine SEO dediğimiz sistemi kullanırlar. Anahtar kelimeler, başlıklar, bold kullanılarak yazılmış cümleler referans alınır. Bunun sonucu olarak sayfanın ne anlatmak istediğine ulaşılır. Fakat burada bir diğer önemli unsur kalitedir. Google, ziyaretçileri için en kaliteli siteleri sunmayı hedefler. Bu nedenle kalitesi yüksek siteleri daha üst sıralara çıkartır. Google da sıra yükseltmek için sitenizin bu koşullara uygun olması şart.

 

 

Google Üst Sıralara Çıkma Yöntemleri

 

 

Google’daki durumunuz hakkında bilgi almak için en iyi yol analizlerdir. Çeşitli analiz siteleri size bu konuda büyük ölçüde yardımcı olacaktır. İçeriklerinizi paylaşmadan önce SEO analizinden geçirdiğinizde program size içeriğinizin potansiyeli, eksik yanları, yükseltmeniz gereken yanları, Google için önemli sayılan noktaları hakkında bilgiler verir. Bu tür analiz programlarının temel amacı, içeriğinizin en üst sıralarda yer bulabilmesini sağlamaktır.

 

 

Araştırmalar sonucunda varılan durum şudur ki, analiz programları kullanılarak hazırlanan içerikler, analiz yapılmadan hazırlananlara oranla tam 3 kat daha başarılıdır. Analiz programları, Google robotları ile aynı yapay zekanın düşüncesine sahiptir. Bu sayede, Google’ın içeriğe bakış açısını görmeniz adına büyük yararları vardır. Google da üst sıralara çıkmak için bu analiz programları büyük bir savaşçı gibidir.

 

 

Analiz programları genel olarak hazırladığınız içeriklerde şunlara dikkat eder;

 

 

  • İçeriğinizin okunabilirlik durumu nedir? Başlığı, alt başlıkları, bold kullanımını doğru bir şekilde yaptınız mı? İçeriğinizde hatalı kelime sayısı nedir? Ortalama olarak bir insanın konforlu bir şekilde okuyabilmesi için ne gibi düzeltmeler uygulanabilir?
  • Anahtar kelime seçimi nasıl yapıldı? Anahtar kelimeler doğru yoğunlukta kullanıldı mı? Google sıralamasında yer edeceğiniz sayfadaki diğer rakiplerinize oranla SEO uyumluluğunuz nedir? Bunları en iyi hale getirmek için ne gibi düzenlemeler yapılmalı?
  • İçeriğiniz kaliteli sayılıyor mu? Sözcük sayısı yeterince fazla mı? Okuyucuyu kaç dakika sitenizde tutabileceksiniz ve içeriğiniz kullandığınız cümleler anahtar kelimeniz ile ne kadar uyum içinde? Google aramalarına uygun sözcükler seçtiniz mi?

 

 

Tüm bunları içeriğinizde analiz ederek size bir rapor çıkartır. Bu rapora göre sizin çeşitli düzenlemeler yapmanızı ister.

 

 

1. Doğru Anahtar Kelime Seçimi , Anahtar Kelime Araştırma

 

 

Google Üst Sıralara Çıkma : Anahtar Kelime Araştırma

 

 

İçeriğinizi Google da sıra yükseltmek için uyumlu hazırlamanızın ön koşulu doğru anahtar kelime seçimleridir. Anahtar kelime seçimleri yaparken Google’da yapılacak sorguya göre seçimler yapılmalıdır. İnsanlar aramalarda hangi kelimeleri kullanıyor? Arama yaparken hangi cümle ile arama yapıyor? Bunları öğrenip bunlara göre bir anahtar kelime seçimi yapmalısınız.

 

 

Anahtar kelimelerinizin kullanım oranı da oldukça önemlidir. Gereğinden fazla kullanılan anahtar kelimeler Google tarafından pek hoş karşılanmaz. Anahtar kelimelerinizin belli bir yoğunlukta olması, okuyucuyu sıkmaması gerekir. İçeriğinizin arasına ustalıkla yerleştireceğiniz anahtar kelimeler, okuyucu tarafından fark edilmemelidir.

 

 

Anahtar kelime araştırması yapmak için ücretsiz olarak Google Ads ve Keywordtool.io , daha detaylı ve ücretli olarak ise Ahrefs ve semrush gibi kaynaklar kullanabilirsiniz.

 

 

2. Yüzde Yüz SEO Uyumlu İçerikler Üretin

 

 

Google siteleri analiz ederken SEO yönteminden yararlanır. SEO, genel olarak içeriklerin Google gibi arama motorları tarafından analiz edilirken doğru anlaşılabilmesini sağlayan bir takım koşullardır. Anahtar kelime seçimi, başlık kullanımı gibi çok sayıda farklı parametreyi içerisinde bulundurur. Yüzde yüz SEO uyumlu bir içerik hazırladığınızda Google, sizleri her zaman üstlere çıkartır.

 

 

Yüzde yüz SEO uyumlu içerikler hazırlamak için çeşitli analiz programlarından yararlanabilirsiniz. Her ne kadar ön gösterimde yardımcı olsalar da genellikle ücretsiz analiz programları bu konuda çok başarılı olamazlar. Eğer site geliriniz yeterince yüksekse ücretli analiz programlarını deneyebilirsiniz.

 

 

3. Okuyucuları Uzun Süre Sitenizde Tutmaya Çalışın

 

 

Google da sıra yükseltmek için Google’ın sizi doğru bir site olarak tanıması gerekir. Sitenizdeki içeriğin okunabilir olması, reklamlarınızın, görsellerinizin ya da site tasarımınızın okuyucuya engel olmaması gerekir. Ziyaretçinin sitenizde ne kadar kaldığını analiz eden Google, ziyaretçiler hangi sitede daha uzun süre kalıyorsa, o siteleri daha üst sıralara yükseltir.

 

 

Kısa süreli “Hemen çıkma” adını verdiğimiz ziyaretler, Google gözünde clickbait yani tıklama tuzağı siteleridir. Google, ziyaretçilerin hemen terk ettiği içeriklerin kalitesiz olduğunu anlar ve bu durum sıralamaya yansır. Ziyaretçilerin kısa sürelerde kaldığı siteler, Google’da daha alt sıralara itilir.

 

 

Bunu sağlamak için ziyaretçileri sıkmayacak, okumaya devam etme isteği uyandıracak eğlenceli ve akıcı bir anlatım tarzını benimseyin.

 

 

Okuyucuların hangi sayfalarınızda daha çok kaldığını, hangi sayfalarda daha az süre geçirdiğini Google Analytics üzerinden sürekli takip ederek geliştirmeler yapın.

 

 

4. Doğru Başlık Ve Alt Başlık Kullanımı

 

 

Bir içeriğin okunabilirliğini arttıran unsurların başında doğru başlık düzeni geliyor. Başlıklarınızı uygun koşullarda alt başlıklara bölmelisiniz. Bu sayede sitenize gelen ziyaretçiler için okuyup anlamak çok daha kolay olacaktır. Aynı zamanda Google robotları başlıkları analiz ederken ne kadar uyumlu olduklarına da dikkat ederler.

 

 

SEO açısından başlık seçiminin önemi büyüktür. Sitedeki başlıkların büyük bir kısmı konuyla ilgili olmalı fakat birkaç başlığın anahtar kelimelerden oluşması gerekir. Bu sayede Google, içeriği daha kolay anlayabilir ve bu sayede üst sıralarda yer edinmek bu içerik için daha kolay olur.

 

 

5. Sitenizin Güvenliği Önemli Bir Unsur

 

 

Sitenizin açıkları, güvenliği, ne kadar dayanıklı ve güçlü olduğu, Google tarafından bilinen ve önemsenen noktalardır. Eğer sitenizde güvenlik açıkları varsa, ziyaretçiyi rahatsız edecek reklamlar ve görsel düzeni içeriyorsa, bu, Google için önemli bir konudur. Google, temel olarak ziyaretçilerine güvenli bir deneyim sunmak ister. Bu yüzden seçtiği içeriklerin de güvenli olmasını isterler.

 

 

Eğer sitenizde güvenlik açığı ya da kaygı uyandıracak noktalar var ise bunları en hızlı şekilde gidermelisiniz. Google da üst sıralara çıkmak için en kritik nokta budur. Bu sayede siteniz hem daha güvenli olacak hem de Google’ın sevdiği bir site haline gelecektir.

Sitenizde mutlaka SSL sertifikası olsun.

6. Aramalara Uygun Görseller Kullanın

 

Bir içerik ürettiğinizde o içeriğin metin kısmına dikkat ettiğiniz kadar görsel kısmına da dikkat etmelisiniz. Gariptir ama Google’da arama yapan kullanıcıların %30’luk kısmı aramalarını çoğunlukla görsellerden yaparlar. Bu da demek oluyor ki eğer sizin görseliniz ilgi çekiciyse, konuyla ilgili fikir veriyorsa, bu kullanıcıları sitenize çekebilirsiniz.

7. Kaliteli İçerikler Üretin

 

 

Google’dan gelen ziyaretçilerin büyük bir çoğunluğu daha önce sitenizi hiç ziyaret etmemiş kişiler olacaktır. Siz yine de içeriklerinizi o kadar kaliteli üretin ki insanların aklında kalsın. İleri bir tarihte arama yaptıklarında sizin sitenizin adını gördüklerinde farklı bir sitenin aynı içeriğine gitmek yerine sizin içeriğinize gelsinler.

 

 

Kaliteli içerikler üretmek, hem kullanıcı deneyimi açısından hem Google sıralamasında büyük önem taşır. Kaliteyi es geçerek hazırlanan içerikler ise günün birinde Google’ın en alt sayfalarında çürüyüp gitmeye mahkumdur sizi Google Üst Sıralara Çıkma işlerinde yalnız bırakır. Eğer SEO konusunda yeterince bilgili değilseniz, bu tür şeyler ile uğraştığımda makaleden zevk alamıyorum diyorsanız, özgür bir şekilde yazılarınızı yazın. Kaliteli olduğu sürece doğru ziyaretçi kitlesine bir şekilde ulaşacaktır.

 

 

Eğer siz de kurumsal, kişisel, e-ticaret veya haber siteniz olsun hiç farketmeden,

 

 

  • Web sitemi nasıl üst sıralara taşırım ?
  • Googlede üst sıralara nasıl çıkılır ?
  • Google da üst sıralara çıkmak için ne yapmalı ?
  • Arama motorlarında ilk sırada yer almak için ne yapmak gerekir ?
  • Sitem googlede çıkmıyor ne yapmalıyım ?
  • Google aramalarında çıkmak istiyorum
  • Siteyi google da üst sıralara taşıma nasıl olur ?
  • Google Üst Sıralara Çıkma teknikleri

Türkiye 81 İl, Plaka Ve Alan Kodları

SIRA İl Adı Plaka Alan Kodu
1. Adana 01 322
2. Adıyaman 02 416
3. Afyon 03 272
4. Ağrı 04 472
5. Amasya 05 358
6. Ankara 06 312
7. Antalya 07 242
8. Artvin 08 466
9. Aydın 09 256
10. Balıkesir 10 266
11. Bilecik 11 228
12. Bingöl 12 426
13. Bitlis 13 434
14. Bolu 14 374
15. Burdur 15 248
16. Bursa 16 224
17. Çanakkale 17 286
18. Çankırı 18 376
19. Çorum 19 364
20. Denizli 20 258
21. Diyarbakır 21 412
22. Edirne 22 284
23. Elazığ 23 424
24. Erzincan 24 446
25. Erzurum 25 442
26. Eskişehir 26 222
27. Gaziantep 27 342
28. Giresun 28 454
29. Gümüşhane 29 456
30. Hakkari 30 438
31. Hatay 31 326
32. Isparta 32 246
33. Mersin 33 324
34. İstanbul 34 Avrupa Yakası 212
Anadolu Yakası 216
35. İzmir 35 232
36. Kars 36 474
37. Kastamonu 37 366
38. Kayseri 38 352
39. Kırklareli 39 288
40. Kırşehir 40 386
41. Kocaeli 41 262
42. Konya 42 332
43. Kütahya 43 274
44. Malatya 44 422
45. Manisa 45 236
46. Kahramanmaraş 46 344
47. Mardin 47 482
48. Muğla 48 252
49. Muş 49 436
50. Nevşehir 50 384
51. Niğde 51 388
52. Ordu 52 452
53. Rize 53 464
54. Sakarya 54 264
55. Samsun 55 362
56. Siirt 56 484
57. Sinop 57 368
58. Sivas 58 346
59. Tekirdağ 59 282
60. Tokat 60 356
61. Trabzon 61 462
62. Tunceli 62 428
63. Şanlıurfa 63 414
64. Uşak 64 276
65. Van 65 432
66. Yozgat 66 354
67. Zonguldak 67 372
68. Aksaray 68 382
69. Bayburt 69 458
70. Karaman 70 338
71. Kırıkkale 71 318
72. Batman 72 488
73. Şırnak 73 486
74. Bartın 74 378
75. Ardahan 75 478
76. Iğdır 76 476
77. Yalova 77 226
78. Karabük 78 370
79. Kilis 79 348
80. Osmaniye 80 328
81. Düzce 81 380

sorular soruyorsanız, doğru yerdesiniz. Tüm bilgi ve tecrübemizin yanı sıra, dinamik ve profesyonel ekibimizle sizlere yardımcı olmaya hazırız.

Türkiye'nin Ulusal Haber sitesi www.anadoluhaberler.com anadolu haberler, anadoluhaberler den tüm gelişmeleri takip edebilrsiniz.