Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 10:02

17 meclis üyesiyle birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) istifa ettiğini açıkladı

Urfa'da yeniden aday gösterilmeyen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, 17 meclis üyesiyle birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) istifa ettiğini açıkladı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 11-02-2024 00:09   Güncelleme : 11-02-2024 00:18
17 meclis üyesiyle birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) istifa ettiğini açıkladı

İstifa kararını akrabalarıyla birlikte ilçedeki bir mesire alanında kamuoyuna duyuran Yalçınkaya, yaptığı açıklamada, "Ben kaptanım, kaptan sadece Allah'tan korkar. Tavrımız belli, dediğim gibi Cumhurbaşkanını kimse savunamazken biz çıktık savunduk. Arapları kimse tanımazken biz çıktık mücadelesini yaptık. Ben müsaade isteyecektim ama bunların kararlılığı, mağduriyeti ve zulüm karşısında bunları bırakıp gidemem. Anca beraber kanca beraber. Bu destanı birlikte yazacağız" şeklinde konuştu.

 

Yalçınkaya'nın istifasıyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre, 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday olacağını belirtti. Ancak henüz herhangi bir partiyle resmi bir görüşme gerçekleştirmediğini ifade eden Yalçınkaya, fakat çeşitli partilerden teklifler aldığını dile getirdi. Şu an itibarıyla milletin tercihinin Yeniden Refah Partisi (YRP) olduğunu belirten Yalçınkaya, bu yönde bir eğilimin olduğunu vurguladı.

Yalçınkaya'nın istifasının ardından, YRP'nin Akçakale adayının Esat Özlü olduğu bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı. Ancak, Yalçınkaya'nın henüz resmi bir görüşme yapmadığını söylemesine rağmen, YRP ile bazı görüşmelerin yapıldığı belirtildi.

17 meclis üyesiyle birlikte AKP'den istifa eden Yalçınkaya'nın bu kararı, ilçede ve siyasi arenada önemli bir gelişme olarak yorumlanmakta. Yalçınkaya'nın yeni partisiyle birlikte nasıl bir yol izleyeceği ve seçimlerde ne gibi adımlar atacağı merakla bekleniyor.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR