Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:53

AGÜ’nün Sanal Gerçeklik projesi İspanya’yı fethetti

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Meta Kulübü öğrencilerinden oluşan “Crearchio” takımının, TEKNOFEST’te de birincilik ödülü alan, kendi tasarladıkları gerçek zamanlı VR deneyimi sunan sanal gerçeklik projelerinden biri olan “Art in VR” adlı proje, İspanya’da festivalde sergilendi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) İspanya'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Keroxen Sanat Festivali, Kanarya Adaları'nda yapıldı. Yerel ve uluslararası sanatçıların sanat eserlerini sergiledikleri festivale Meta Kulübü öğrencilerinden oluşan ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kuluçka Merkezi’nde faaliyet gösteren “Crearchio” takımı da katılarak gerçek zamanlı VR deneyimi sunan sanal gerçeklik projelerinden biri olan “Art in VR” projesini tanıttı. Öğrenciler festivalde ziyaretçilere hem sanal ortamda çeşitli geri dönüştürülmüş malzemelerden resim ve heykel gibi sanat eseri yapma imkanı sundu hem de festivalde sergilenen sanat eserlerini sanal ortama taşıdı. Öğrencilerin, 3 boyutlu modelleme teknikleri kullanılarak geliştirildikleri ve Unreal Engine platformunda hayata geçirdikleri proje festivalde büyük ilgi gördü. Meta Kulübü yöneticilerinden Melike Şeyma Tuna ve Şükrü Durak, sanal gerçeklik projelerinin festival katılımcıları için bir tercih sebebi olduğunu vurgulayarak, birçok ziyaretçinin sanal gerçeklik teknolojisini deneyimlemek için festivale geldiğini söyledi. Sanal gerçeklik teknolojisinin fuar gibi platformlarda markalar, ürünler ve sanat eserlerini sergilemek için kullanılan etkili bir araç olduğunu belirten Tuna ve Durak, projelerinin fuarda ilgiyle karşılanmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Tuna ve Durak, “Biz de fuarda, geri dönüşüm ve tekrar kullanma yoluyla katı atık üretiminin azaltılmasına dikkat çekmek amacıyla ziyaretçilere sanal gerçeklik ortamında çeşitli çöplerden oluşan 3 boyutlu objeleri sanal gözlükle hareket ettirerek, resim ve heykel gibi kendi eserlerini yapmalarına imkan tanıdık” dedi. Kulüp yöneticilerinden Ozan Fatih Emül ve Yunus Yıldız ve Semih Kaya ise projelerini daha da geliştireceklerini, teknolojinin ve dijital dönüşümün öncüsü olmaya çalışacaklarını dile getirdi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 11-11-2023 13:15   Güncelleme : 11-11-2023 13:15
AGÜ’nün Sanal Gerçeklik projesi İspanya’yı fethetti


İspanya'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Keroxen Sanat Festivali, Kanarya Adaları'nda yapıldı. Yerel ve uluslararası sanatçıların sanat eserlerini sergiledikleri festivale Meta Kulübü öğrencilerinden oluşan ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kuluçka Merkezi’nde faaliyet gösteren “Crearchio” takımı da katılarak gerçek zamanlı VR deneyimi sunan sanal gerçeklik projelerinden biri olan “Art in VR” projesini tanıttı.

Öğrenciler festivalde ziyaretçilere hem sanal ortamda çeşitli geri dönüştürülmüş malzemelerden resim ve heykel gibi sanat eseri yapma imkanı sundu hem de festivalde sergilenen sanat eserlerini sanal ortama taşıdı.

Öğrencilerin, 3 boyutlu modelleme teknikleri kullanılarak geliştirildikleri ve Unreal Engine platformunda hayata geçirdikleri proje festivalde büyük ilgi gördü.

Meta Kulübü yöneticilerinden Melike Şeyma Tuna ve Şükrü Durak, sanal gerçeklik projelerinin festival katılımcıları için bir tercih sebebi olduğunu vurgulayarak, birçok ziyaretçinin sanal gerçeklik teknolojisini deneyimlemek için festivale geldiğini söyledi.

Sanal gerçeklik teknolojisinin fuar gibi platformlarda markalar, ürünler ve sanat eserlerini sergilemek için kullanılan etkili bir araç olduğunu belirten Tuna ve Durak, projelerinin fuarda ilgiyle karşılanmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Tuna ve Durak, “Biz de fuarda, geri dönüşüm ve tekrar kullanma yoluyla katı atık üretiminin azaltılmasına dikkat çekmek amacıyla ziyaretçilere sanal gerçeklik ortamında çeşitli çöplerden oluşan 3 boyutlu objeleri sanal gözlükle hareket ettirerek, resim ve heykel gibi kendi eserlerini yapmalarına imkan tanıdık” dedi.

Kulüp yöneticilerinden Ozan Fatih Emül ve Yunus Yıldız ve Semih Kaya ise projelerini daha da geliştireceklerini, teknolojinin ve dijital dönüşümün öncüsü olmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR