Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 00:34

Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimi Programı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet işleri Daire Başkanlığı ve AKUT iş birliği ile Çiğdem Anadolu Lisesinde “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitim” semineri düzenlendi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-11-2023 11:59   Güncelleme : 06-11-2023 11:59
Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimi Programı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaşanan afetlerin olası etkilerine karşı hazırlıklı olmak ve toplum güvenliğini artırmak amacıyla afetlere karşı bilinçlendirme konusunda çalışmalarına devam ediyor.

 323 ÖĞRENCİ EĞİTİMDEN YARARLANDI

Afet işleri Dairesi Başkanlığı ve AKUT iş birliği ile Çiğdem Anadolu Lisesinde “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimi” düzenlendi.

323 öğrencinin katıldığı eğitimde; temel bilgi ve kavramlar, afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet sonrası ilk anlar ve temel ilk yardım bilgisi ayrıntılı olarak anlatıldı.

 HEDEF: 10 BİN KİŞİ

Projenin başlatıldığı ilk günden bugüne kadar Ankara’nın 25 ilçesinde, 27 okulda toplam 4 bin 516 öğrenci, 120 veli ve öğretmen verilen eğitimlerden yararlanma imkânı buldu. Proje kapsamında; düzenlenen eğitimlerle 10 bin kişiye ulaşılması ve eğitimlerle buluşturulması hedefleniyor.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR