Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:01

Ankara'da Taksi Durakları Modern ve Kullanışlı Hale Getiriliyor

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-01-2024 14:20
Ankara'da Taksi Durakları Modern ve Kullanışlı Hale Getiriliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Ankara’daki taksi duraklarını daha kullanışlı ve modern bir hâle getirmek için 2021 yılında başlattığı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelinde 21 taksi durağının yenileme çalışması tamamlanarak anahtar teslimi yapılırken, 23 durağın ise yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

 BAŞKAN YAVAŞ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN DUYURDU

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise çalışmaları sosyal medya hesaplarından, “Bir başkadır Ankara’nın taksicileri… Hem esnafımıza sağlıklı ve modern çalışma ortamı sağlamak hem de vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet almaları için kent genelinde taksi duraklarını yenilemeye devam ediyoruz” notuyla paylaştı.

 EV KONFORUNDA TAKSİ DURAĞI

Yeni taksi durakları ev konforunu aratmazken, tasarımında mescitten mutfağa kadar her ayrıntı düşünüldü. Televizyon, buzdolabı, çay ocağı ve koltuk takımlarının da yer aldığı klimalı ve kaloriferli modern taksi durakları, esnafın hayatını kolaylaştıracak şekilde dizayn edildi.   

Semte, konuma, taksi yoğunluğuna göre ve gelen talepler doğrultusunda değişiklik gösteren taksi durakları 60, 45 ve 30 metrekare olmak üzere 3 tip tasarlandı.

 21 TAKSİ DURAĞI YENİLENEREK HİZMETE AÇILDI

 Kent Estetiği Daire Başkanı Yetiş Ali Aslan, Ankara’nın farklı noktalarında bulunan 23 taksi durağının yenileme çalışmalarının da devam ettiğini aktardı. Aslan, yenileme çalışmalarına taksi esnafından gelen talep ve belediye ekiplerince yapılan incelemeler doğrultusunda karar verildiğini söyleyerek, “Önceliğimiz taksi esnafımızın ihtiyacını karşılamakla birlikte, kentimize yeni bir kimlik ve estetik kazandırabilmek” dedi. Aslan, “Bugüne kadar kendi teknik ekiplerimizle tasarladığımız farklı tiplerdeki taksi duraklarımızın 21 tanesini hizmete açtık. Halen devam etmekte olan 23 taksi durağı imalatımız olmakla birlikte, ilerleyen süreçte ihtiyaçları karşılayabilmek ve vatandaşlarımızın mağduriyetini giderebilmek amacıyla çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR