Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
06 MAYIS Pazartesi 17:08

Avrupalı bilim insanları, Kayseri'yi keşfetmek için ziyarette bulundu.

Paris Üniversitesi'nden ünlü bilim insanları Prof. Dr. Catherine Jolivet Levy ve Prof. Dr. Nicole Lemaigre Demesnil, ÇEKÜL Vakfı Kayseri Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy ve Obruk Mağara Araştırma Grubu'ndan Ali Yamaç ile birlikte Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-06-2023 12:05   Güncelleme : 07-06-2023 12:05
Avrupalı bilim insanları, Kayseri'yi keşfetmek için ziyarette bulundu.

Kayseri, doğası ve tarihi mirasıyla adeta açık hava müzesi niteliğinde olduğundan Avrupalı bilim insanlarının dikkatini çekiyor. Kayseri, her köşesinde tarih barındıran bir açık hava müzesi olarak bilinirken, Büyükşehir Belediyesi'nin turizme odaklı kalkınma çalışmaları sayesinde dünya çapında ilgi çekmeye başladı.

Kapadokya uzmanı olarak bilinen ve yarım asırdan fazla süredir Kapadokya üzerine çalışmalar yapan Prof. Dr. Catherine Jolivet Levy ve Prof. Dr. Nicole Lemaigre Demesnil, Kayseri'yi ziyaret etti. Çalışmaları ve yayınlarıyla tanınan bilim insanları, Kayseri'ye gelerek çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaptılar. Özellikle UNESCO'nun Geçici Listesi'ne giren Koramaz Vadisi'ndeki kaya oyma dini yapılar ve yeraltı şehirlerini inceleyen ekip, bu alanların tarihlendirilmesi ve diğer benzer alanlarla karşılaştırılması için çalışmalara destek verdi. Ayrıca, Erdemli ve Soğanlı Vadisi gibi bölgeleri de keşfettiler.

Avrupalı bilim insanları ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı da ziyaret ettiler. Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen Kapadokya çalışmalarıyla ilgili makale ve kitaplarını inceleyen bilim insanları, sahada yaptıkları çalışmalar hakkında Başkan Büyükkılıç'a bilgi verdi. Prof. Dr. Osman Özsoy, ekip olarak bir haftadır alanda çalışmalar yaptıklarını ve Avrupalı bilim insanlarının önemli yapıları ve eserleri incelediklerini belirtti. Ayrıca, bu çalışmalarla ilgili makaleler yazacaklarını ifade etti.

 

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR