Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 MART Cuma 08:27

BAKAN DERYA YANIK KÂĞITHANELİ ÜRETEN KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kâğıthane Belediyesi’ne bağlı Maharetli Eller Çarşısı’na üye kadınlarla programda bir araya geldi. Kadınların el emeği ürünlerini de yakından inceleyen Bakan Yanık istihdama vurgu yaptı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-05-2023 14:28   Güncelleme : 25-05-2023 14:28
BAKAN DERYA YANIK KÂĞITHANELİ ÜRETEN KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ

Programa Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, AK Parti Kâğıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk ve üretici kadınlar katıldı.

Hasbahçe ’de düzenlenen programda Bakan Yanık; “Kadın elinin değdiği her yer bir başka güzel. Kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenerek aktif bir şekilde istihdama katılımlarını önemsiyoruz. Binbir zahmetle üretilen el emeği göz nuru bu ürünlerin hepsi çok kıymetli. Kadınların ekonomik yönden güçlenmesine katkı sunan Kâğıthane Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de; “ Kadınların ekonomiye ürettikleri ürünleriyle dâhil olmalarını destekliyoruz. Göreve geldiğimizde ilk olarak Maharetli Eller Çarşısı’nı hizmete açtık. Burada yüzlerce kadına para kazanma imkânı sunduk. Kadınlar evlerinde el emeği ile ürettikleri ürünleri Maharetli Eller Çarşısı’na teslim ederek; hiçbir kira veya komisyon ödemeksizin satışa sunabiliyor. Bu sayede aileyi de güçlendirmiş oluyoruz. ” dedi.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR