Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 23:22

Başkan Erdoğan 2023 seçimleri için kararını açıkladı

14 Mayıs'ta olması beklenen 2023 seçimleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün alacağı kararla kesinleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14.00'da kararını açıklayacak.

SİYASET
Giriş Tarihi : 10-03-2023 10:07
Başkan Erdoğan 2023 seçimleri için kararını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasaya dayanarak 2023 seçimlerine ilişkin süreci başlatmak için bugün bir karar açıklayacak. Erdoğan daha önce 14 Mayıs'ı seçim tarihi olarak işaret etmişti. Bugün alınacak kararla birlikte seçim tarihi resmen belirlenmiş olacak ve Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimini belirleyecek.

Seçimlerde hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekilleri seçilecek. YSK'nın açıklayacağı seçim takvimi, Cumhurbaşkanlığı adaylık başvurularının alınmasıyla başlayacak. Nisan'ın ilk haftası, Cumhurbaşkanlığı aday listelerinin YSK tarafından kesinleştirilmesi bekleniyor. Seçime ittifak ile girecek partiler, ittifak protokollerini YSK'ya teslim edecek ve milletvekili aday listeleri de 8 Nisan'da YSK'ya verilecek.

Seçmen listelerinin askıya çıkarılmasının ardından itirazlar incelenecek. Nisan ayının ortasında da Resmi Gazete'de aday listelerinin yayımlanmasıyla propaganda dönemi başlayacak. Ayrıca deprem dolayısıyla farklı şehirlere gitmek zorunda kalanlar için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenleme yapılacak.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR