Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:08

Başkan Yüce: Sakarya İpekyolu Derneği’nin açılış kongresine katıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Geyve, Pamukova ve Taraklı’nın ticaretine katkı sunmak ve kültürünü tanıtmak amacıyla kurulan Sakarya İpekyolu Derneği’nin açılış kongresine katıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-01-2023 14:51
Başkan Yüce: Sakarya İpekyolu Derneği’nin açılış kongresine katıldı

Derneğin kurucu başkanı olan Fatih Kıcır ile görüşen Yüce, Sakarya’nın yarınları için yürütülecek her türlü girişimin destekçisi olduklarını ifade etti. Kongrede ayrıca AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, CHP Milletvekili Engin Özkoç, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Sakarya Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan, Sakarya’da faaliyet gösteren siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri ve dernek üyeleri yer aldı.

İpek Yolu’nun tarihsel ve kültürel gelişiminden bahseden Ekrem Yüce, “Malumunuz İpek Yolunun, dünya tarihindeki en önemli rolü, Doğu ile Batının arasındaki ticari ve kültürel köprüyü sağlamasıdır. Farklı medeniyetlerin, farklı kültürlerin, farklı siyasi olayların, farklı dil ve dinlere sahip milletlerin, aynı anda üç farklı ırktan insanların yaşadığı coğrafyaları birbirine bağlayan Çin ile Bizans’ı birleştiren büyük ticaret yolu, en aktif döneminde bizlerin elindeydi. Tarihin en eski ve en uzun karayolu özelliğinde olan, İpek Yolunun güzergâhında Sakarya’mızda bulunuyordu. Sakarya, tarih boyunca İpek Yolu içinde ticaretin de merkezi olmuştur ve olmaya devam edecektir” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra derneğin açılışına katılan Yüce, Sakarya’nın tanıtımı ve her anlamda gelişimi noktasında atılan her adımın arkasında olduklarını belirterek teşekkür etti. Yüce, ayrıca derneğin ilk üyelerinden biri oldu ve salonda üyelik kaydı için imza attı. Program fotoğraf çekimiyle son buldu.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR