Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 00:56

Behiç Pek'ten anlamlı sergi

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, Türkiye’nin en önemli çizerlerinden Behiç Pek’in 1976-2023 yılları arasında çizdiği eserlerden oluşan kişisel karikatür sergisine ev sahipliği yapacak. Yetmişaltı – Yirmiüç adlı sergi, 11 Kasım ile 17 Aralık tarihleri arasında karikatür severleri ağırlayacak.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-11-2023 09:23   Güncelleme : 11-11-2023 09:23
Behiç Pek'ten anlamlı sergi

İstanbul Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, Türkiye’nin en önemli çizerlerinden Behiç Pek’in 1976-2023 yılları arasında çizdiği eserlerden oluşan kişisel karikatür sergisine ev sahipliği yapacak. Yetmişaltı – Yirmiüç adlı sergi, 11 Kasım ile 17 Aralık tarihleri arasında karikatür severleri ağırlayacak.

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin usta çizerlerinden Behiç Pek, Yetmişaltı – Yirmiüç adını verdiği kişisel sergisiyle karikatür severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde bugün açılışını gerçekleştiren sergi, 17 Aralık Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek

Gırgır Dergisi’nde Latif Demirci’nin çizdiği, kendisinin yazdığı Muhlis Bey kadar Zalak Mahmut tiplemesiyle bir döneme damga vuran çizgilere imza atan Behiç Pek, 1976 ile 2023 arasındaki 47 yıllık süreçte yaptığı çalışmaları sergileyeceği Yetmişaltı – Yirmiüç adlı kişisel sergisiyle ilgili şunları söyledi: "Bu sergideki karikatürler, sözünü ettiğim çizgiler arasından seçildi. Yakın zamanda akrilik boya ile yaptığım birkaç kedi resmini ve karikatürü de sergiye ekledim. Ve 1976’dan 2023’e kadar çizdiğim karikatürlerin bazılarından oluşan bu sergiye, YETMİŞALTI - YİRMİÜÇ adını vermeyi uygun gördüm."

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR