Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 19:10

Beslenme Uzmanından Çocuklarda Yemek İstememe Durumuna İlişkin Uyarılar

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, çocuklarda yemek istememe durumunun psikolojik nedenlerine dikkat çekiyor. Aileleri, çocukların kontrol isteği ya da yemek ortamından hoşlanmama gibi faktörlerin bu durumda etkili olabileceği konusunda bilgilendiriyor.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 13-01-2024 11:15
 Beslenme Uzmanından Çocuklarda Yemek İstememe Durumuna İlişkin Uyarılar

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, çocuklarda yemek istememe durumuna dikkat çekerek, bu konuda ailelere önemli uyarılarda bulundu. Yiğit, çocukların neden yemek istemediklerine ilişkin olarak yemek sunma şekli, enfeksiyon durumları ve psikolojik etmenlere değindi.

Enfeksiyon durumlarında çocuklarda iştahsızlık olabileceğini belirten Yiğit, bu durumda proteinli besinlerin çocuklara verilmesi gerektiğini ifade etti. Yiğit, ayrıca çocukların yeme alışkanlığının bebeklikten kazanıldığını ve bu sürecin anne sütüyle başladığını vurguladı.

Psikolojik sebeplerin de çocuklarda yemek istememe durumunu etkileyebileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı, çocuğun aileyi kontrol altında tutmak istiyor olabileceğini ya da yemek ortamından hoşlanmıyor olabileceğini söyledi. Porsiyonların çocuğun kendisi tarafından ayarlanması gerektiğini ifade eden Yiğit, bu yaklaşımla beslenme sürecinin sağlıklı bir süreç haline getirilebileceğini belirtti.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR