Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:17

Birecikli Gurbetçiler Depremzedeler İçin Seferber Oldu,

Almanyada Ay-birder derneği üyesi olan Mehmet Said Yalçın ve Mehmet Demir, Deprem mağduru Birecikli 10 bin kişilik yemek, Kahramanmaraş ve Adıyaman depremzedeleri için 2 tır yardım götürerek kendi elleri ile dağıttılar.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-02-2023 05:25   Güncelleme : 11-02-2023 20:36
Birecikli Gurbetçiler Depremzedeler İçin Seferber Oldu,

Türkiye'de yaşanan 7.7 şiddetinde yaşanan deprem felaketinin ardından bir çok vatandaş evini terk etmek zorunda kaldı.

Deprem dolayısı ile tüm dünyadan Türkiye depremzedeleri için yardımlar gelirken, Birecik ayran mahallesinden yıllardır almanya'da yaşayan Aybirder derneği yönetim kurulu üyesi, Mehmet Said Yalçın ve Mehmet Demir,yaşanan deprem nedeni ile hemşehrilerine destek olmak için seferber oldular.

Ay-birder Derneği Adı altında, mağdur olan depremzedelere 10 bin kişiye yemek,gıda dağıtımı,Kahramanmaraş ve Adıyaman’a 2 tır dolusu giyecek, gıda ve çeşitli yardım malzemesi gönderdiler

Dernek Üyelerinden Mehmet Said Yalçın, gazetecilere yaptığı konuşmada, Ay-birder Ayranlı lar tarafından avrupa'da kurulmuş yardımlaşma derneğidir. Depremden dolayı dernek olarak birecikteyiz.

Depremden zarar gören vatandaşlarımıza bir nebzede olsa yardım etmek,onların acılarını paylaşmak ve mağduriyetlerini gidermek için buradayız.

Birecikte 10 kişiye yemek dağıtımına başladı, Kahramanmaraş türkoğlu ilçesine 1 tır malzeme götürdük dağıtımını birebir kendi ellerimizle yaptık, 1 tırda Adıyaman tarafında götüreceğiz ve bunları avrupa'da yaşayan ayranlı hemşehrilerimizin desteği  ile oluyor. Yaşanan bu felakette çorbada tuzu bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Dernek üyelerinden Mehmet Demir, Yardımları kendi ellerimizle dağıtmamız insanlarda güven oluşturdu . sadece ayran kasabası değil şu anda bizim paylaşımlarımızı gören birçok şehirden destek vermeye başladılar Allah hepsinden razı olsun inşallah bu acı olayı tez günde atlatılır. Tüm türkiyeye geçmiş olsun.

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR
Ahmet bariş 1 yıl önce
Sizinle grur duyuyoruz Allah sizlerden razi olsun ayranli olmak bir ayricaliktir