Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 MART Cuma 02:50

Birecik'te "E-Sınav" merkezi hizmete girdi

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda yapılacağı elektronik sınav (E-Sınav) merkezinin kurulumu yapılarak hizmete sunuldu.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 04-04-2022 01:57
Birecik'te "E-Sınav" merkezi hizmete girdi
"

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde kurulan E-Sınav Merkezinin faaliyete geçmesi ile birlikte sınavlar çevrimiçi olarak yapılmaya başlandı.

MEB'e bağlı ehliyet teori sınavları ve mesleki eğitime bağlı ustalık, çıraklık, kalfalık ve usta öğreticilik belgelerini almak için sınavlara girecek olan Birecikliler artık 100 km gitmeyip Birecik Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezinde açılan -e Sınav merkezinde teori sınavlarına girecekler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut: Birecik Kaymakamı Kadir Duman öncülüğünde ilçemizin eğitim kapasitesini geliştirmek ve Bireciklilerin hayatını kolaylaştırmak için bir dizi çalışma yapıyoruz. -e Sınav Merkezinin açılması da bu amaçla yapılmış olup 100.000'e yaklaşan nüfusuyla Doğu'da birçok ilden büyük olan Birecik'te ki vatandaşın bir sınav için 100 km Şanlıurfa'ya gidip gelmesi içimize sinmediği gerekli referansları sağlayarak bakanlığımıza başvuruda bulunduk.Bakanlığımız da bu ihtiyacı görüp ilçemizde -e sınav merkezi açılmasına ruhsat vermiştir . İlk aşamada ehliyet almak isteyenlerin teori sınavları, mesleki eğitim merkezi sınavları sonrasında ise açık öğretim sınavları yapılacaktır" dedi

Haberin Galerisi : Birecik'te "E-Sınav" merkezi hizmete girdi

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR