Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 17:29

"Birecik'te Sabah Namazı Buluşması!"

Birecik'te bir dayanışma ve birlik etkinliği, Cihanmüma Derneği Birecik Temsilcisi Hamdullah Tan tarafından duyuruldu. Tan, yazılı açıklamasında, tüm vatandaşları ve ailelerini Pazar günü Sabah Namazı için Amine Hatun Camisi'nde bir araya gelmeye davet etti.

DİNİ
Giriş Tarihi : 09-09-2023 03:27   Güncelleme : 10-09-2023 03:27

Hamdullah Tan'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bu Pazar günü, Sabah Namazını Amine Hatun Camisi'nde birlikte kılmak istiyoruz. Türkiye'nin 81 ilinde ve yüzlerce ilçesinde, yerel camilerde milyonlarca Müslüman kardeşimiz ve çocuklarımızla bir araya gelerek omuz omuza saf tutalım."

Tan, aynı zamanda Avrupa'da Kuran'a yönelik artan saldırılara da dikkat çekti ve şunları ekledi: "Kuran'ın sahibine el açarak, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızdan terör nedeniyle şehit olan asker ve polislerimize, milletimizin birlik ve beraberliği için, ülkemizin dirliği ve düzeni için, ümmet coğrafyasındaki mağdurlar ve tüm dünyadaki mazlumlar için, geleceğimizin ümidi olan genç kardeşlerimizin başarılı bir eğitim yılı geçirmesi için hep birlikte dua edelim."

Cihanmüma Derneği'nin yanı sıra Anadolu Gençlik Derneği, İHH, Memur-Sen, ÖNDER, TÜGVA ve Yedi Hilal İlçe Temsilciliği'nin koordine ettiği etkinlik, tüm ilçe halkını Pazar günü saat 05:00'te Amine Hatun Camisi'nde sabah namazına aileleriyle birlikte katılmaya davet ediyor. Namaz öncesi İlçe Müftüsü Abdulhakim İzci'nin sohbeti ile başlayacak program, namaz sonrası çorba ikramı ile sona erecektir.

Birecik halkı, bu anlamlı etkinliğe katılım göstererek dayanışma ve birliklerini pekiştirmeyi hedefliyor.

 

Salih  Darıcı

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR