Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 MART Perşembe 21:38

BM’ye Türkiye şikayeti

Yunanistan'dan BM hamlesi geldi... Yunanistan'ın BM Daimi Temsilcisi Theofili'nin bizzat Türkiye karşıtı bir mektubu BM Genel Sekreteri'ne teslim ettiği ortaya çıktı.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 02-12-2022 20:31
BM’ye Türkiye şikayeti

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, TSK’nın Suriye’ye bir askeri operasyon yapma ihtimalinin gündeme gelmesiyle geri plana düşerken, Yunan medyası dikkat çekici bir gelişmeyi okurlarıyla paylaştı.

Son aylarda tansiyonun yüksek olduğu Ankara-Atina hattında gerilim Türkiye ile Libya arasında 3 Ekim’de imzalanan hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası ile yükselmişti.

Yunanistan’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Maria Theofili’nin BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e bizzat bir mektup teslim ettiği açıklandı. 17 Kasım’da teslim edilen mektupta Yunanistan’ın Libya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmadan rahatsızlık duyduğu ve bu hamlenin bölgedeki güvenlik ve barışı tehdit ettiği belirtildi.

Mektupta, Yunanistan’ın bu anlaşmaya itiraz etmesinin yanı sıra Libya’daki yönetimin de bu tür bir anlaşma yapmaya hakkı olmadığı da öne sürüldü. Theofili ayrıca bu anlaşmaya diğer ülkelerin de tepki gösterdiğini ve Libya’daki bazı kurumların üst düzey yetkililerinin de karşı olduğunu aktardı.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR