Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 10:43

BTK, Ekşi Sözlük'e İkinci Kez Sansür Uyguladı: Erişim Engeli!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), önceki sansür kararlarından sonra Ekşi Sözlük'e bir erişim engeli daha getirdi. Kullanıcıların platform üzerindeki içerikleri nedeniyle 6 Şubat depremlerinin ardından beş kez sansürlenmiş olan Ekşi Sözlük, bu sefer milli güvenlik ve kamu düzenini koruma gerekçesiyle erişime kapatıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-12-2023 01:16
BTK, Ekşi Sözlük'e İkinci Kez Sansür Uyguladı: Erişim Engeli!

BTK, Ekşi Sözlük'ün sansür nedeniyle kullandığı eksisozluk1999.com adresine erişimi engelledi. Sözlük, bu kararın ardından resmi bir açıklama yaparak, "Erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz. Yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Sözlük yönetimi, sansür kararlarına karşı mücadele etmek ve kullanıcılara hizmet sunabilmek adına https://eksisozluk111.com adresini kullanıma açtı.

Ekşi Sözlük, daha önce Maraş depremleri sonrasında milli güvenlik ve kamu düzenini koruma gerekçesiyle 25 Şubat'ta kapatılmış, ancak yapılan itiraz üzerine bu engel mahkeme tarafından kaldırılmıştı. Ancak son sansür kararları, Ekşi Sözlük'ün farklı alan adlarına taşınmasına rağmen devam etti. 'eksisozluk2023.com', 'eksisozluk42.com' ve 'eksisozluk1923.com' gibi adresler de BTK tarafından erişime kapatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "Pençe-Kilit" operasyonunda hayatını kaybeden askerlerle ilgili Ekşi Sözlük'teki bazı paylaşımlar üzerine resen başlattığı soruşturma, platformun bu yeni sansür kararıyla ilişkilendirilmekte. Platform yönetimi, yaşanan gelişmelerle ilgili detaylı bilgi edinmeye çalıştıklarını ve bu süreçte kullanıcılarına en iyi hizmeti sunma çabası içinde olduklarını belirtti.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR