Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 18:23

Bursa'da Doğa Severler İçin Dağcılık Çalıştayı Fırsatı

Bursa'da Dağcılık Çalıştayı Dobruca106 Nilüfer Osmangazi'de 25 – 26 Kasım tarihinde yapılacak.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-11-2023 09:32   Güncelleme : 08-11-2023 09:32
Bursa'da Doğa Severler İçin Dağcılık Çalıştayı Fırsatı

Çalıştaya Doğan Palut, Mustafa Yeşildal, Gıyasettin Demirhan, Serhan Poçan, Hakan Kocakulak, Güçlü Özen, Koray Sır, Ahmet Metin Alkan, Eren Görenoğlu, Serdar Televi, İsmail Ağdaş, Dilek Seyidoğlu, Egemen İpek, Kadir Erdiren, Sezer Yemencioğlu, turizm temsilcileri, dağcılar ve ilgili kurumlar katılacak.

Çalıştay hakkında İGF Haber Ajansı'na bilgi veren çalıştay öncüsü Avukat Ahmet Köse, “Bildiğiniz üzere son yıllarda dağcılık, hızla gelişen bir sektördür. Bizlerde ekip arkadaşlarımızla beraber ilk defa Bursa’da böyle bir çalıştay düzenledik. Dünyada trend haline gelen dağcılık, dağlık alanların gelişmesine önemli katkı yapmış ve halen yapmaktadır. Artık günümüzde dünyanın her yerinde binlerce insan dağcılık, kaya tırmanışı ve doğa yürüyüşü yapmaktadır. Dağcılar, tırmanmak için sık sık yaşadıkları yerden başka bölgelere ya da ülkelere seyahat etmektedirler. Bu yüzden dağcılık, sadece kitlesel bir spor aktivitesi değil, aynı zamanda kitlesel bir turizm hareketi olmuştur.” dedi.

Avukat Köse, Uludağ’ı sınırları içerisinde barındıran Bursa’da dağcılık anlamında büyük bir potansiyel olduğuna dikkati çekerek, özelikle dağcıların mabedi olarak adlandırılan Uludağ'ın il sınırları içerisinde yer alması Bursa için bir fırsat olduğunu, bu nedenle de çalışmaların dağcılığı ön plana çıkardığını kaydetti.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR