Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 08:53

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜRGENTEPE'YE YENİ BİR MODERN MEYDAN KAZANDIRIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gürgentepe ilçesinde vatandaşların kullanması için kent meydanında yenileme çalışması yapacak. Aynı zamanda kavşak görevi de gören meydanda yapılacak düzenleme ile trafiğin akışı da daha düzenli ve hızlı olacak.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2024 11:19
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜRGENTEPE'YE YENİ BİR MODERN MEYDAN KAZANDIRIYOR

Altyapıdan üstyapıya, tarımdan turizme, enerjiden teknolojiye birçok alanda yürüttüğü çalışmalarla örnek bir belediyecilik ortaya koyan Ordu Büyükşehir Belediyesi hem şehircilik hem de kent estetiği alanında yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. 

Ordu genelinde hayata geçirdiği çağdaş şehirlik çalışmaları ile göz doldurmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, ilçelere de modern görünüm kazandırıyor. 19 ilçeye kent meydanı kazandırarak sosyal yaşam alanları oluşturma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gürgentepe ilçesinde şehrin orta konumunda bulunan alanı kent meydanı olarak inşa ederek halkın kullanımına sunacak. Kavşak görevi de gören bu alan aynı zamanda ilçede trafik akışının da hızlı ve düzenli olmasını sağlayacak.

 HEM KAVŞAK HEM DE MODERN BİR KENT MEYDANI İNŞA EDİLECEK

Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından uygulaması yapılacak olan proje kapsamında alanda küçük bir meydan ve kavşak modern bir hale getirilecek. Alan üzerine Gürgentepe’nin simgesi olan bal ve arıcılık temalı bir çalışma yapılacak. Zeminde altıgen formu döşemelerle verilirken altıgen şeklinde bank ve gölgelik tasarımları gerçekleştirilecek. Meydanın merkezinde ağaç için bir yeşil alan bırakılırken kavşakta ise 6 metre uzunluğunda ay yıldız figürlü ledli kavşak görseli yer alacak. Görselin 4 tarafında aydınlatma direkleri ve bu direklerin ikisinin üstüne arı figürleri yerleştirilecek ve görsel 1 metre uzunluğunda kaideye oturtulacak.

İlçenin merkezinde hem trafiği düzenleyecek hem de ilçeye yeni bir meydan kazandıracak çalışma kısa süre içerisinde başlayacak.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR