Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 MART Perşembe 18:44

BÜYÜKŞEHİR'DEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA SAĞLIK TARAMASI

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kesikköprü’deki tesislerde ağırladığı depremzede çocuklar için sağlık taraması yapılırken psikolog ve uzmanlar eşliğinde de oyun atölyeleri kuruldu.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 21-02-2023 12:20
BÜYÜKŞEHİR'DEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA SAĞLIK TARAMASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından Başkente gelen 4 bin 500 depremzede vatandaşı Mamak ilçesi Araplar Mahallesi’ndeki Eserkent Sosyal Konutları, Kesikköprü Yerleşkesi ve diğer misafirhanelerinde ağırlamaya devam ediyor.

Tesislerde kalan çocukların travma sürecini daha kolay atlatabilmeleri için yoğun bir mesai harcayan ABB, çocukların sağlık taraması ve aşı takibini de yapıyor.

 YAVAŞ: “EVLATLARIMIZIN SAĞLIK TARAMASINI VE AŞI TAKİBİNİ DE YAPIYORUZ”

Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Eserkent Konutlarımız, Kesikköprü yerleşkemiz ve misafirhanelerimizde ağırladığımız depremzede çocuklarımıza, Feza Gürsey Bilim Merkezi eğitmenlerimiz eşliğinde bilim gösterileri düzenliyoruz. Ayrıca evlatlarımızın sağlık taramasını ve aşı takibini de yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIK TARAMASI

Kesikköprü Yerleşkesi’nde, 1 çocuk diş hekimi ve 3 çocuk doktoru ile birlikte çocuklara sağlık muayenesi yapıldı. Sağlık sorunu bulunan çocuklar için tedavi süreci başlatılırken, aşıları eksik olan çocukların aşıları tamamlandı.

Sağlık muayenesinin ardından çocuklar, psikolog ve uzmanlar eşliğinde kurulan çocuk oyun atölyelerinde vakit geçirdi. Sosyal ve duygusal etkileşimin çocukların travmaları üzerindeki olumlu etkileri göz önüne alınarak kurulan atölyelerde çocuklar çanta yapımı, balon kaplama gibi etkinliklere katılırken, sihirbazlık gösterisi de düzenlendi.

FEZA GÜRSEY BİLİM MERKEZİ DEPREMZEDE ÇOCUKLARLA

Araplar Mahallesi Eserkent Sosyal Konutları’nda kalan çocuklar da ANFA bünyesinde hizmet veren Feza Gürsey Bilim Merkezi ile bir araya geldi. Uzman eğitmenler ve psikologlar eşliğinde bilimin anlatıldığı çocuklar, gerçekleştirilen gösterileri de ilgiyle izledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi misafir ettiği çocuklar için uzmanlar eşliğinde etkinlikler düzenlemeye devam edecek.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR