Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
20 NİSAN Cumartesi 03:55

Büyükşehir’den sokak hayvanları için önemli eğitim

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ eğitimi OSM’de tamamlandı.

YEREL
Giriş Tarihi : 09-12-2022 17:12
Büyükşehir’den sokak hayvanları için önemli eğitim

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ eğitimi Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) gerçekleştirildi.

Eğitimde; Ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa Sözleşmesi, 5199 sayılı Kanun ve Yönetmelik, hayvan davranışı, hayvan bakımı ve beslenmesi, hasta hayvanların tanınması hakkında genel bilgiler, hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi, sahiplenilmesi ile ilgili genel bilgiler paylaşıldı.

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimine; Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Sakarya Veteriner Hekimleri Odası ve Sakarya Büyükşehir Belediyesinde görevli veteriner hekimler katılarak eğitim sundu. Eğitime 14 kişi katılım sağladı.

Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Avukat Zeynep Özder, “Büyükşehir Belediyemizle hayvan hakları için yaptığımız çalışmalar neticesinde yerel hayvan koruma gönüllülüğü eğitiminin açılması bizler çok mutlu etti.

Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Serra Karadeniz, ''Sokak hayvanlarımızın kısırlaştırılması konusunda gönüllü bireylerimizle ortaklaşa çalışmaların yapılmasını planladık. Hem hayvanlarımızın huzuru hem de insanlarımızın huzuru için sokak hayvanlarımızı düşünerek güzel adımlar atacağız” ifadelerine yer verdi.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR