Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 MART Perşembe 23:37

Çağdaş Demokratlar Platformu Bir Siyasal Hareket mi ?

Eski bakan ve Milletvekillerin ve siyasetçilerin oluşturduğu Çağdaş Demokratlar Platformu ünlü siyasetçilerinde konuk olarak katılım sağladığı toplantıların yapılması, Türkiye'de yeni bir siyasi hareketimi oluşuyor iddiası oluştu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 12-08-2021 00:00
Çağdaş Demokratlar Platformu Bir Siyasal Hareket mi ?
" Çağdaş Demokratlar Platformu’nun organize ettiği toplantının onur konuğu olan eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin’den “Afgan göçmen” uyarısı geldi. Çetin, “Mülteci konusunun Türkiye’nin önemli bir sorunu haline geldiğini” ifade etti.

Çağdaş Demokratlar Platformu’nun organize ettiği toplantının onur konuğu olan eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin’den “Afgan göçmen” uyarısı geldi. Çetin, “Mülteci konusunun Türkiye’nin önemli bir sorunu haline geldiğini” ifade etti.

Çağdaş Demokratlar Platformu’nun organize ettiği toplantıda, Suriyeli mültecilerden sonra son dönemde Afganistan'dan da çok sayıda insanın göç ederek Türkiye'ye gelmesi ve düzensiz göçmenler sorunu masaya yatırıldı.  Çağdaş Demokratlar Platformu’nun bu haftaki onur konuğu Eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin oldu.

2003-2006 yılları arasında NATO’nun Afganistan Kıdemli Sivil Temsilcisi olarak da görev yapan, Hikmet Çetin, mültecilerin “Türkiye’nin önemli bir sorunu haline geldiğini” ifade ederek, Türkiye’nin Afganistan ile tarihi ilişkilerinin olduğunu vurguladı.

GENİŞ KATILIM

Çağdaş Demokratlar Platformu Genel Başkanı, Anavatan Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Kayseri İl Başkanı Kahraman Camuzcu önderliğinde TBMM Beştepe Tesislerinde düzenlediği toplantıya; Eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, AK Parti Kurucularından ve Kırıkkale eski Milletvekili Kemal Albayrak, Anavatan Partisi Hatay eski Milletvekili Züheyir Amber, Merkez Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüsnü Döğer, Emekli Emniyet Müdürü Arif Akkale, Emekli Emniyet Müdürü Hüseyin Gülçiçek, Çağdaş Demokratlar Platformu Genel Başkan yardımcıları ve Çağdaş Demokratlar Platformu üyeleri Araştırmacı / yazar Lokman Şıhanlıoğlu, Hamit Emet ve Ali Karatay da katıldı.

ÇETİN: AFGANİSTAN’DA KARIŞIKLIK SÜRÜYOR

Eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkiye-Afganistan arasında Atatürk döneminden başlayan her alanda önemli ilişkiler var. Afganistan genelinde, Türkiye’ye, TSK’ye sıcak bakılmakta ve saygı duyulmaktadır. Taliban, ABD güçleriyle birlikte tüm NATO güçlerinin de Afganistan’dan çekilmesini istemekte. Buna Türk silahlı gücü de dahil. Bu konuda yapılan görüşmelerden şu ana kadar bir sonuç çıkmadı. Altı yıldır NATO görevi çerçevesinde havaalanının işletmesi ve güvenliği Türkiye tarafından sağlanmakta. O zaman Türkiye tekrar görev alacaksa, Taliban’ın ve Kâbil hükümetinin ortak onayıyla bunun olması gerekir. Şu anda ülkede karışıklık sürüyor. Taliban ciddi şekilde fiziki olarak sahaya hâkim gözüküyor. Taliban’ın onayı olmadığı zaman Türk askerinin havaalanının sorumluluğunu alması güvenlik bakımından risklidir. Taliban saldırıları olabilir. Taliban’ın iki kanadı var. Sivil ve askeri kanat. Sivil kanat uzlaşmadan yana. Doha’daki görüşmelerde onlar var zaten. Ama askeri kanada gelirsek, Hakkani yapısı da etkin. Bunlar Pakistan tarafında, Peşaver’de daha yoğunlar. Ancak, eğer Taliban için de Türkiye’ye onay yönünde bir karar verilirse buna rağmen Taliban içindeki grupların Türkiye karşıtı bir adım atacaklarını sanmıyorum” dedi.

“GÖÇ DALGASI TALİHSİZ BİR OLAY”

Afgan mültecilere ilişkin de ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı görüşmeye atıf yapan Çetin, şu an Türkiye’ye gelen mültecilerin birçoğunun ABD safında yer aldığını ve Taliban’ın sahada güçlenmesi ile bu mültecilerin Taliban tarafından öldürülmeden Türkiye’ye sığınmasının önünün açıldığını ileri sürdü.

Hikmet Çetin, “ABD’nin bu göçmenlerden ne kadarını alacağı belli değil. Bu göçmenlerin içinde El-Kaide olabilir, İŞİD üyesi olabilir, her türlü terör örgütü olabilir. Bu göç dalgası son derece talihsiz bir olay. Afganistan’da biran önce uzlaşma sağlanmazsa büyük bir göç dalgası yaşanabilir” uyarısında bulundu.

AMBER: REYHANLI’DA TÜRK KALMADI

22. dönem eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Züheyir Amber de, “Reyhanlı’da neredeyse Türk kalmadığını Suriyelilerin nüfusunun Türkleri geçtiğini” söyledi. Suriyelilerin doğum oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Amber, demografik yapının çok hızlı değiştiğini ifade etti. Anber biran önce iyi bir planlama ile Suriyelilerin ülkelerine gönderilmeleri gerektiğini savundu.

Çağdaş Demokrat Platformu üyeleri arasında ,Gürsel Tekin Milletvekili Ufuk Söylemez E. Bakan, Lütfullah Kayalar E. Bakan,Cengiz Altınkaya E. bakan, Ahmet Özal E. Milletvekili, Süleyman Yağcı E. Milletvekili,Hüseyin Güler E. Milletvekili,Üzeyir Amber E. Milletvekili,Muhsin Koçyiğit E. Milletvekili,Kemal Albayrak E. Milletvekili,Muharrem Doğan E. Milletvekili,Muzaffer Kurtulmuşoğlu E. Milletvekili,Lokman Şıhanlıoğlu araştırmacı/ yazar Nevval Sevindi gazeteci, Niyazi Kahveci ,Tayfun Çağlayan,Gülnur İhtiyar,Kahraman Camuscu isimler bulunuyor.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR