Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 01:01

Çevreye Duyarlılık: HRÜ Öğrencileri 100 Kuş Yuvasını Ağaçlara Astı

Harran Üniversitesi (HRÜ) Birecik Meslek Yüksekokulu öğrencileri, "Doğayı Koruyalım, Kuş Yuvası Yapalım" projesi çerçevesinde okul bahçesine 100 kuş yuvası inşa ederek ağaçlara astı. Bu girişim, çevre koruma ve kuşların yaşam alanlarını artırma hedefiyle başlatıldı ve bölge halkı tarafından büyük takdirle karşılandı. Herkesin bu tür çevre dostu projelere duyarlı olması gerektiği vurgulandı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 13-08-2017 01:37   Güncelleme : 14-11-2023 11:05
Çevreye Duyarlılık: HRÜ Öğrencileri 100 Kuş Yuvasını Ağaçlara Astı

Harran Üniversitesi (HRÜ) Birecik Meslek Yüksekokulu öğrencileri, doğayı koruma ve kuşların yaşam alanlarını destekleme amacıyla "Doğayı Koruyalım Kuş Yuvası Yapalım" projesini hayata geçirdi. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından başlatılan bu proje kapsamında, okul bahçesinde kuşlar için yuvalar tasarlandı. Öğrenciler, kendi elleriyle 100 kuş yuvası üretti ve bu yuvaları daha sonra okulun bahçesinde bulunan ağaçlara yerleştirdi.

HRÜ Öğretim Görevlisi Dr. Hasan Çiftçi, bu projenin son derece anlamlı ve öğrencilerin çevre duyarlılıklarını geliştiren bir girişim olduğunu vurguladı. Emeği geçen öğrencilere teşekkür eden Çiftçi, bu tür çalışmaların desteklenmesinin önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, projenin nasıl başladığını açıkladı:

"Öğrencilerimizden Hatice Şen ve arkadaşları bir olaydan çok etkilendiler. Bir gün kampüs bahçesinde dolaşırken kanadı kırık bir kuşun bir kedi tarafından yendiğini gördüler. Bu olay onları derinden etkiledi ve bu durumu düzeltmek için bir şeyler yapmak istediler. İşte bu düşünceyle bize geldiler ve kuş evi yapma projesini başlattılar. Biz de öğrencilerimize destek verdik. Öğrenciler kendi elleriyle yüzlerce kuş yuvası üretti ve boyadı. Daha sonra bu yuvaları okul kampüsünde bulunan bahçe ve ormanlık alanda bulunan ağaçlara astılar. Bu süreçte öğrencilere yardımcı olan kamu kuruluşlarına ve akademisyen arkadaşlarımıza da teşekkür etmek isterim."

Projenin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren öğrencilerden Hatice Şen, projenin başarıyla tamamlanmasına ve kuşların daha iyi yaşam koşullarına sahip olmasına katkı sağlayan arkadaşlarına ve hocalarına teşekkür etti. Bu proje, doğanın korunması ve öğrencilerin çevre bilinci kazanmasına yönelik olumlu bir adım olarak değerlendirildi.

Birecikli vatandaşlar, bu tür çevre duyarlı projelerin herkes tarafından takdirle karşılanması gerektiğini ve bu tür eylemlerin artarak devam etmesini temenni ediyorlar. İnsanların doğaya ve kuşların yaşam alanlarına duyarlı olmalarını teşvik eden bu örnek davranış, doğanın korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR