Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
25 NİSAN Perşembe 08:20

Demir : 570 Parsel Neden Satılıyor? Gelen Para Nereye Gidecek?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararıyla aldığı 570 parsel arsanın satış kararı yargıya taşındı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 28-07-2021 22:59
Demir : 570 Parsel Neden Satılıyor? Gelen Para Nereye Gidecek?
"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararıyla aldığı 570 parsel arsanın satış kararı yargıya taşındı. Suç duyurusunda bulunan Gelecek Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı Mahmut Demir, “570 parsel neden satılıyor? Gelen para nereye gidecek?” diye sordu. 
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Haziran ayı meclis toplantısında, 245 sayılı kararla mülkiyeti belediyeye ait boş arazi ve tarla niteliğindeki 570 parselin için satış kararı verildi. Gelecek Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı Mahmut Demir, Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na karara ilişkin suç duyurusunda bulundu. 
 
Müracaat dilekçesinde, Urfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 14 Haziran tarihinde alınan 245 sayılı meclis kararı ile satış için yetkilendirildiğini belirten Demir, “Ancak bu arsalar devlete aittir. Meclis bu arsaların satışı için Büyükşehir Belediyesi’ni yetkilendirmiş. Bu arsalar kime, nasıl, hangi amaçla satılacak bilinmiyor. Kamuyu, halkı zarara uğratabileceğinden ve görevin kötüye kullanabileceğinden dolayı arsaların satışından sorumlu Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’den şikayetçiyim” denildi. 
 
570 PARSEL 
 
Konuyla ilgili ayrıca sanal medyadan video mesaj paylaşan Demir, “Arsaların satılması ile ilgili verilen kararın iptali ve satış nedenlerine dair görevini kötüye kullanmak suçundan Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül hakkında suç duyurusunda bulundum. Suç duyurusu ile ilgili süreç devam ediyor. Urfa Valisi'nden özel ricamızdır: siyasi parti ve kişiler gelip geçicidir, millet, devlet bakidir. Bu bağlamda süreci araştırarak, 570 parsel neden satılıyor? Gelen para nereye gidecek? Bu kararın iptali noktasında adımlar atılması için sayın validen ricada bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.  
 
Satışa çıkarılan 570 parsellerin bulunduğu ilçe ve mahalleler ise şu şekilde: “Karaköprü ilçesi; Büyükalanlı, Kızlar, Aşık, Mehmetçik, Seyrantepe mahalleleri. Suruç İlçesi, Aligör Mahallesi. Haliliye ilçesi; Şairnabi, Ertuğrulgazi mahalleleri. Eyyübiye ilçesi; Ruha, Osmanlı, Yenice ve Selçuklu mahalleleri." 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR