Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 MART Perşembe 23:02

Deprem bölgesindeki çocuklarla eğlendiler

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Bingöllü gençler, AFAD koordinasyonunda gerek arama kurtarma gerekse de insani yardım olmak üzere bölgede birçok faaliyette bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2023 15:44
Deprem bölgesindeki çocuklarla eğlendiler

Bingöl’ün Genç ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Genç İçin Bir Saat Derneği, depremin hemen ardından bölgede başlattığı insani yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

AFAD koordinasyonunda 21 pikap 1 kamyon yardım malzemesi ve 160’ı deprem 90’ı da koordinasyon merkezinde olmak üzere 250 kişilik ekiple çalışmalarına devam ediyor. Genç ilçesinde evlere yerleştirilen yaklaşık 22 aileye de Genç Kaymakamlığı ve Genç Belediyesi ile koordineli bir şekilde ihtiyaçlarını belirleyip gidermeye çalışıyorlar.

Gençler son olarak Adıyaman’da depremden etkilenen çocuklara destek olmak amacıyla ‘Oyuncağın Umudum Olsun’ şiarıyla topladıkları oyuncak ve kırtasiye malzemelerini hediye edip oyunlar oynayarak moral ve motivasyonlarını yüksek tuttu.  

Genç İçin Bir Saat Derneği Başkanı Anıl Korkut, 6 Şubat günü saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ilk saatlerinden itibaren yardım kampanyası başlattıklarını hatırlattı.

Korkut, ″Depremin ilk anından itibaren AFAD ile koordinasyon halinde deprem bölgelerine 1 Kamyon, 21 pikap yardım gönderirken 160 kişilik ekibimizde arama kurtarma çalışmalarına katıldı. 90 arkadaşımızda Koordinasyon merkezinde teyakkuz halindeydi. İlçemize gelen ailelerimize de Genç Kaymakamlığı ve Genç Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Evlere yerleştirilen ailelerimizin tespitini yaparken yurtta yerleştirilen ailelerin çocuklarına da çeşitli gösteriler yapıp acılarını unutturmaya çalışıyoruz. Son olarak ‘Oyuncağın Umudum Olsun’ kampanyası düzenleyerek Adıyaman’a gittik. Evlerine giremedikleri için bölgede kurulan çadırlarda yaşam mücadelesi veren depremzede ailelerin çocuklarına, yaşadıkları acıları unutturabilmek ve yalnız olmadıklarını hissettirebilmek için çeşitli hediyeler götürdük. Bizleri karşılarında görünce çok mutlu oldular, duygulananlar oldu. Belki acılarını dindiremedik ama üzüntülerine ortak olduk. Bu zor günleri birlikte aşabileceğimizi hissettirdik. Derneğimiz olarak Aydın Tutkal Kütüphanemizde ayırdığımız kitaplardan deprem bölgesindeki gezici kütüphanelere de bağışta bulunacağız. Süreci bitirmedik peyderpey çalışmalarımızı sürdürüp yaralarımızı birlikte saracağız. Destekte bulunan başta Genç İlçe Kaymakamımız Sayın Yusuf Kaptanoğlu, Belediye Başkanımız Mehmet Zeki Dirik, yurtiçi ve yurtdışındaki bağışçılarımız olmak üzere herkese gönülden teşekkür ederiz″ dedi.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR