Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 21:14

Deprem Bölgesindeki Yargı Süreleri 1 Mayıs'a Kadar Duracak

6 Şubat'taki depremlerden etkilenen kentlerde ilan edilen OHAL kapsamında, yargı alanında alınan tedbirlere ilişkin kararnamede yapılan değişiklikle, Besni, Gölbaşı, Tut, İslahiye, Hassa, Kırıkhan, ve Türkoğlu ilçelerinde yargı sürelerinin durması kararı 1 Mayıs'a kadar uzatıldığı açıklandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-04-2023 13:06
Deprem Bölgesindeki Yargı Süreleri 1 Mayıs'a Kadar Duracak

Yargı sürelerinin deprem bölgesindeki bütün il ve ilçelerde daha önce 6 Nisan'a kadar durmasına karar verilmişti. Yeni kararla birlikte bu süre bazı il ve ilçeleri de kapsayacak şekilde 1 Mayıs'a kadar uzatıldı.

1 Mayıs'a uzatılan durma kararı, dava açma, icra takibi başlatma, başvuru, şikayet, itiraz, ihtar, bildirim, ibraz ve zaman aşımı süreleri, hak düşürücü süreler ve zorunlu idari başvuru süreleri de dahil olmak üzere bir hakkın doğumu, kullanımı veya sona ermesine ilişkin tüm süreler, İdari Yargılama Usulü Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile usul hükmü içeren diğer kanunlarda taraflar veya ilgililer bakımından belirlenen süreler ve bu kapsamda hakim tarafından tayin edilen süreler ile arabuluculuk ve uzlaştırma kurullarındaki süreleri kapsayacak.

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR