Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 20:12

DEVA Partisi Bursa'da İlk Adayını Karacabey'de Belirledi

İl-İlçe teşkilatlarının ve Karacabeyli vatandaşların yoğun katılımı ile yapılan tanıtımda konuşan belediye başkan adayı Yasemin Tuna; DEVA partisinin daha önce; Yerel yönetimler ve şehircilik eylem planında da açıkladığı gibi 'Modern şehircilik ve imar planı yapmayı' esasıyla yerel yönetimlerde performansa dayalı teşvik sistemine kademeli geçişin siyasi hayatımıza girmesini hedeflediklerini söyledi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 01-12-2023 09:53   Güncelleme : 01-12-2023 09:53
DEVA Partisi Bursa'da İlk Adayını Karacabey'de Belirledi

"Şeffaf ve de hesap verilebilir belediyecilik anlayışını benimsemiş olan DEVA partisi belediyeciliğinde siyasetin yerel yönetimler eliyle finanse edilmesini çok açık ve net olarak söylemek isterim ki önleyecek ve yapılan her bir işlemi denetime açacağız" diyen Tuna, "Sayıştay denetimini özellikle etkinleştireceğiz. Ve bu denetimlerden çıkan raporları halkımızla paylaşacağız. DEVA kadroları, belediye yönetimlerinde hizmet üretecek ve sorunları çözecek güce ve vizyona fazlasıyla sahibiz" dedi.

Aday tanıtımında konuşan DEVA Partisi Karacabey İlçe Başkanı Şaban Önen ise, Yasemin Tuna’ya güvendiklerini, başta kadınlar olmak üzere Karacabey halkının destekleriyle yerel seçimleri kazanmak istediklerini söyledi.

"KARACABEY KAPALI KAPILAR ARDINDA YÖNETİLDİ"

Önen açıklamasında Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı da eleştirdi.

10 yıl boyunca kapalı kapılar ardında, şeffaf olmayan ve vizyonsuz bir belediye yönetimi gördüklerini söyleyen Şaban Önen, "Karacabey kesinlikle hak ettiği gibi yönetilemedi. Ancak artık biz varız, DEVA kadroları var. Belediye yönetimi bizlere nasip olursa hem ilçemize vizyon katacak projelerle hizmet edeceğiz, hem de geçmişte yarım kalan projeler ile yapılamayanların mutlaka hesabını soracağız.” dedi.

Başvuru dosyasını Yasemin Tuna’dan teslim alan Deva Partisi İl Teşkilat Başkanı Barış Özer ise, Karacabey’de hayır faaliyetleri ile öne çıkan, yurtdışında elde ettiği bilgi ve birikimi fedakârca doğduğu ata topraklarına aktarmak için gayret gösteren Yasemin Tuna’nın partimizin adayı olması bizleri ziyadesiyle mutlu ettiğini söyledi. "Ülkemizde “kadın eli değmek” diye bir deyim var" diyen Özer, "Bizler DEVA Partililer olarak, Karacabey’in güzelleşmesinin kadın eliyle olacağına inanıyoruz. Tüm Karacabeyli hemşerilerimizi ve özellikle kadınlarımızı adayımıza destek olmaya davet ediyorum. Yasemin hanıma çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR