Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 17:01

DİSKİ, su borcu olan abonelerin gecikme faizlerini ve cezalarını siliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 31 Aralık 2022 öncesinde su faturası, gecikme faizi ve cezaları biriken abonelerin borçlarını yapılandırmaları için müracaatları almaya başladı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 24-03-2023 14:33
DİSKİ, su borcu olan abonelerin gecikme faizlerini ve cezalarını siliyor.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 09.03.2023 tarihli Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması Kanunu, Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle Diyarbakır’da su borcu olan vatandaşların bu düzenlemeden yararlanabilmesi için harekete geçti.

31 Aralık 2022 öncesinde su faturası borcu olup gecikme faizi ve cezaları biriken ve bu yeni fırsattan yararlanmak isteyen abonelerin, 31 Mayıs 2023’e kadar DİSKİ’ye müracaat etmeleri gerekiyor.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, hedeflerinin tüm borçluları, borç yükünden en kolay şekilde kurtarmak olduğunu söyledi.

Tutşi, şunları aktardı:

‘‘Hedefimiz, tüm borçluları borç yükünden en kolay şekilde kurtarmak. Başvuruda bulunan abonelerimizin gecikme faizlerini ve cezalarını siliyoruz, büyük ödeme kolaylıkları sağlıyoruz. 20 Mart 2023 itibariyle müracaatlarımız başladı. Su borcu olan bütün vatandaşlarımızı bu önemli imkândan yararlanmaya davet ediyorum.’’

48 taksitli ödeme imkânı

Vatandaşların yapılandırma ile ilgili detaylı bilgiye DİSKİ ödeme noktaları, Alo 185 ve DİSKİ web sitesi üzerinden ulaşılabileceğini vurgulayan Tutşi, şöyle konuştu:

‘‘Abonelerimizin peşin veya 48 aya varan taksit imkânlarıyla, istedikleri şekilde ödemelerini yapmasını sağlıyoruz. Geçtiğimiz yapılandırmadan yararlanamayan, yararlanmaya başlasa da ödemelerini tamamlayamayan abonelerimizin bu imkândan faydalanacağını düşünüyoruz.”

Büyük yatırımlar için büyük fırsat

Kampanyadan 100 bin 927 abonenin faydalanabileceğini belirten Tutşi, şunları ifade etti:

“Vatandaşlarımız kadar DİSKİ içinde bu yapılandırmayı büyük bir fırsat olarak görüyoruz. DİSKİ olarak Diyarbakır için büyük yatırımlar yapmaya başladık. Geçmiş borç defterlerini kapatıp bu yatırımlara yoğunlaşmak istiyoruz.”

According to an announcement by the Diyarbakır Water and Sewerage Administration (DİSKİ), they have taken action to allow citizens in Diyarbakır with unpaid water bills to benefit from the Some Debts Restructuring Law, which came into effect after being published in the Official Gazette on March 9, 2023.

Customers with water bill arrears and accumulated late fees and penalties prior to December 31, 2022, who wish to take advantage of this opportunity, must apply to DİSKİ by May 31, 2023.

Fırat Tutşi, the General Manager of DİSKİ, said their goal was to relieve all debtors from the burden of their debts in the easiest way possible. He added that they would waive late fees and penalties for customers who applied for restructuring and provide them with significant payment facilities.

As of March 20, 2023, applications have started, and customers can obtain detailed information about the restructuring through DİSKİ payment points, Alo 185, and the DİSKİ website. Customers can choose to pay either in full or in installments up to 48 months.

Tutşi also mentioned that they believed those who could not benefit from the previous restructuring or those who started but could not complete their payments would be able to take advantage of this opportunity.

According to Tutşi, 100,927 subscribers could benefit from this campaign, and DİSKİ saw this as an opportunity to close past debts and focus on major investments for Diyarbakır's future.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR